full screen background image

Noul terminal al Aeroportului din Iași

La Casa Pătrată a fost semnat miercuri, 4 mai, contractul de finanțare europeană pentru proiectul de extindere a Aeroportului Internațional Iași, care vizează noul terminal al aerogării ieșene.

Mai exact, este vorba despre contractul pentru finanțarea europeană, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, a proiectului de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Iași. Valoarea totală a proiectului este de 447.270. 880,66 de lei cu TVA, iar valoarea totală eligibilă este de 303.253.941, 74 lei.

Este un proiect de interes județean și regional, care va aduce imense beneficii financiare și sociale pentru comunitatea noastră. Faptul că am obținut finanțarea europeană demonstrează că proiectul este fezabil și că, așa cum am susținut de la început, a fost cea mai bună variantă pentru a asigura dezvoltarea aeroportului’’, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Cel mai mare terminal din țară

Contractul pentru finanțarea europeană a fost semnat de Directorul General Provizoriu al Aeroportului Iași, Romeo Vatră.

T4 va fi cel mai mare terminal din țară, după cel de la Otopeni, având o suprafață desfășurată de 31.210 mp, pe trei niveluri, pe o lungime de 200 de metri și o adâncime de 50 de metri. Iașul va avea practic un Aeroport nou, care va putea procesa de 3,5 milioane pasageri pe an. Săptămâna viitoare va fi semnat și contractul cu S.C. STRABAG S.R.L., pentru serviciile de proiectare, elaborarea documentației tehnice și execuția lucrărilor de modernizare. Termenul pentru proiectul tehnic este de 4 luni, iar pentru realizarea lucrărilor este de 12 luni. Practic în 16 luni ar trebui să avem finalizat noul terminal”, a subliniat Romeo Vatră.

Proiectul de extindere a Aeroportului Internațional Iași presupune, pe lângă construirea terminalului T4, și mărirea capacității de parcare, de la aproximativ 320 de locuri, la aproape 500 de locuri.

Vă recomandăm să citiți și:

VIDEO | Față în față cu Terminalul T4 al Aeroportului din Iași. Romeo Vatra, în direct la VIVA FM

Noii membri ai Consiliului de Administrație al Aeroportului Iași

comments

comments