full screen background image
oftalmologic

Screening oftalmologic pentru 145 de persoane din Bălușeni

Prima caravană din județul Botoșani, dedicată exclusiv screening-ului  oftalmologic, a fost organizată sâmbătă, în comuna Bălușeni.

Cinci medici oftalmologi din Iași au venit cu aparatură performantă și  au oferit consultații gratuite populației din zonă. În total au beneficiat de aceste servicii medicale 145 de persoane, o treime dintre ele fiind copii.

Consult oftalmologic gratuit

Caravana oftalmologică și-a desfășurat activitatea în căminul cultural din Bălușeni, cu sprijinul psihologului Laura Dănilă, din cadrul Asociației Nevăzătorilor Botoșani și prin implicarea echipei de asistență medicală comunitară în acțiunile de: informare, educare, comunicare , conștientizare și implicit mobilizare a beneficiarilor din comunitate.

Ne înclinăm cu respect pentru a mulțumi echipei de medici care a răspuns atât de profesionist solicitării noastre, autorităților locale și tuturor celor ce astăzi au creditat prin prezența dumnealor actul medical de înaltă calitate, venind într-un număr atât de mare la această activitate de screening, începând de la copii cu vârste foarte mici până la persoane ce aveau vârste venerabile.  Dacă poți să-i faci bine unui om, atunci ai și puterea de a-l privi în ochi căutând totodată binele în suflet.” a declarat consilierul județean Cristina Breșug.

oftalmologicoftalmologic

Proiect medico-social național

Caravana cu medici este un proiect medico-social în care sunt implicați medici rezidenți și specialiști din țară.
În fiecare lună, aceștia merg în zonele cele mai defavorizate unde oferă servicii medicale gratuite.

oftalmologic oftalmologic oftalmologic oftalmologic oftalmologic

Vă recomandăm să citiți și:

Schimb de bune practici la nivel european la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani

 

comments

comments