full screen background image
liceal

Schimb de bune practici la nivel european la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani

Trei cadre didactice de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani au participat, în perioada 4-10 aprilie 2022, la cursul Spice up formal education – educația non formală în îmbunătățirea motivației elevilor.

Cursul face parte din proiectul FAITH (credință) – Foster ability, inclusion, tenderness, harmony, proiect cu finanțare europeană, în cadrul programului Erasmus+, Acțiunea K1, și a avut loc în localitatea Caldas da Rainha, Portugalia.

liceal

 

Metode educative non-formale

Obiectivul cursului a fost acela de a dezvolta competențele de utilizare a metodelor educative non-formale pentru 15 profesori (3 direcți și 12 indirecți) aplicate la minim 80 de elevi, în anul școlar  2022-2023.

În urma derulării cursului, furnizat de Asociația EDU2GROW,  cadrele didactice Apostol Jeanina Cătălina, Ștefan Crina Daniela și Țipirigan Emilia Niculina au achiziționat diverse metode educative non-formale.

Între acestea amintim: jocuri interculturale de comunicare și coeziune, team building, jocuri de comunicare non-verbală, jocuri de dinamizare a grupului, jocuri de rol, jocuri de creativitate, jocuri în aer liber.

De asemenea, profesorii participanți la această mobilitate au venit mai bogați cu informații despre cultura portugheză dar și despre sistemele educaționale ale țărilor participante la curs.

Vă recomandăm să citiți și:

 

comments

comments