full screen background image
Delgaz

Delgaz Grid investește 6 milioane de lei în județul Botoșani

Delgaz Grid va desfășura, anul acesta, în județul Botoșani, proiecte de investiții în valoare de peste 6 milioane de lei, pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale pe o lungime de peste 20 de kilometri.

Astfel, 10 kilometri vor fi înlocuiți cu conducte și branșamente moderne de polietilenă și alți 10 kilometri vor fi protejați catodic.

Cele mai ample lucrări se desfășoară în localitățile Botoșani și Cătămărăști Deal

Cele mai mari proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în localitățile Botoșani și Cătămărăști Deal.

Scopul investițiilor este creșterea calității serviciilor, în ceea ce privește continuitatea și siguranța, precum şi a numărului clienților racordați la rețea pentru a beneficia de gaze naturale.

Rețeaua  extinsă cu 23 de kilometri

Anul trecut, în municipiul Botoșani s-au înlocuit conducte și branșamente gaze naturale pe o lungime de 5 kilometri, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 23 de kilometri, pentru racordarea de noi consumatori.

Delgaz Grid a investit, în anul 2021, în distribuția de gaze naturale, peste 330 de milioane lei, în special pentru modernizarea a 310 kilometri de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 575 kilometri.

Totodată, anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale au fost înființate 5 noi distribuții de gaze naturale în localități din județele Bacău, Neamț, Satu Mare, Iași și Hunedoara și au fost modernizate 6 stații de reglare măsurare a gazelor naturale în județele Bacău, Hunedoara, Iași, Neamț și Sibiu.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de  82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de circa 2,7 miliarde de euro.

Vă recomandăm să citiți și:

Veteran de război onorat de președintele CJ Botoșani

comments

comments