full screen background image
Vineri se deschide Târgul Meșterilor Populari

Weekend popular la Botoșani. Vineri se deschide Târgul Meșterilor Populari

Vineri se deschide Târgul Meșterilor Populari.  

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, organizează Târgul Meșterilor Populari, ediția a XV-a.

Târgul se va desfăşura pe Pietonalul Unirii din Municipiul Botoşani, în perioada 29 aprilie  – 1 mai 2022, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoșani.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 29 aprilie 2022, ora 12:00.

Vor participa meșteri populari din județele Botoșani, Iași, Suceava, Neamț, Harghita, Covasna, Vâlcea, Mureș şi, respectiv, din Republica Moldova și Ucraina.

Trei zile de tradiție

Pe parcursul celor trei zile vor fi prezentate momente artistice susținute de tinere talente ale muzicii populare botoșănene și ateliere demonstrative.

În plus, publicul poate vizita expoziția de tablouri semnate de Gheorghe Axintioaie – în interiorul Centrului, expoziții de meșteșuguri tradiționale, expoziții de icoane pe sticlă și lemn, expoziție de sculptură în lemn, expoziție de artă plastică – univers patriarhal.

Manifestarea are ca obiectiv valorificarea și promovarea meșteșugurilor  tradiționale autentice, care aparțin culturii noastre populare.

Aniversarea unui Tezaur viu

De asemenea, vineri, 29 aprilie 2022, începând cu ora 13:00, în Sala Bibliotecii de limbi străine (Strada Unirii nr.10) va fi sărbătorită distinsul etnograf Angela Paveliuc Olariu.

Nume binecunoscut în sfera celor interesați de artă populară, etnografie, muzeistică, de cultură în ansamblu, doctor în istoria artei populare din 1977, Angela Paveliuc Olariu a publicat numeroase lucrări de specialitate, sub formă de articole, studii, monografii.

Proiecții de film în aer liber

Vineri 29 aprilie și sâmbătă 30 aprilie, începând cu ora 18:00 se vor putea viziona două filme. În prima seară va rula filmul „Amintiri din copilărie”, iar în cea de-a două seară filmul „Ciprian Porumbescu”.

Vineri se deschide Târgul Meșterilor Populari

Vă recomandăm să citiți și:

MINISTERUL APĂRĂRII NAȚIONALE RECRUTEAZĂ SOLDAȚI GRADAȚI PROFESIONIȘTI

MAI MULTE CLASE PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL LICEAL TEORETIC ȘI TEHNIC BOTOȘĂNEAN

comments

comments