full screen background image

Solicitați din oră în oră. Sărbători de foc pentru pompierii botoșăneni

Sărbători de foc pentru pompierii botoșăneni.

În perioada 22 – 25 aprilie, salvatorii au avut 94 de misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale, ceea ce înseamnă, în medie, 23 intervenții pe zi.

S-a acționat pentru stingerea a șapte incendii, acordarea primului ajutor medical unui număr de 42 de persoane rănite ori cu probleme medicale, inclusiv persoane suspecte sau confirmate Covid-19, asigurarea măsurilor p.s.i. pe timpul unui meci de fotbal și transportul unor cetățeni ucraineni din punctele de trecere a frontierei, la locurile de cazare din județ.

La acestea, se adaugă opt acțiuni de verificare a respectării normelor de prevenire a incendiilor pe secția ATI, la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” Botoșani și 28 de activități de informare preventivă a populației.

Sărbători de foc

Sărbători de foc

Misiuni și în Noaptea de Înviere

În Noaptea de Înviere, pompierii botoșăneni au avut șase misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, în special de către credincioşi, dar şi de asigurare a intervenţiei operative în cazul producerii unor situaţii de urgenţă la mănăstirile Zosin, Vorona, Gorovei, Coșula, Popăuți și Gorovei.

Cele șapte incendii s-au produs pe raza localităților Darabani, Șendriceni, Vorniceni, Costești, Hudești, Dorohoi, Hlipiceni și Viișoara.
Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: foc deschis în spații deschise, fumatul în locuri nepermise, scurtcircuit, coș de fum neprotejat termic și arc electric.

Pompierii au intervenit cu operativitate, incendiile fiind stinse înainte de a produce pagube materiale însemnate.
Salvatorii recomandă populaţiei judeţului să respecte, în continuare, atât acasă cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

Sarbatori de foc

Accident în această dimineață

O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce autoturismul în care se afla a fost implicat într-un accident rutier.
În evenimentul care s-a produs în această dimineață pe raza localității Văculești au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și accesorii pentru descărcare, dar și o ambulanță SAJ.
La sosirea forțelor de intervenție, cele trei persoane erau ieșite din autoturisme, toate fiind conștiente. Doar o femeie acuza dureri de spate și a necesitat îngrijiri medicale. Pompierii au acționat și pentru înlăturarea pericolului de izbucnire a unui incendiu, fiind deconectate bornele bateriilor.
Totodată, au îndepărtat de pe partea carosabilă elementele de caroserie, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță.

Vă recomandăm să citiți și:

BOTOȘĂNEANCĂ NUMITĂ LA CONDUCEREA ANPIS

comments

comments