full screen background image

Săptămâna Patimilor, cele mai importante momente

Săptămâna Patimilor este ultima săptămâna a Postului Mare și cea de înainte de Paște. Aceasta include Duminica FloriilorJoia MareVinerea Mare și Sâmbăta Mare. Cu această ocazie, în Joia Mare, 21 aprilie, a avut loc o ediție specială a emisiunii Față în Față cu Andrei Giurgia.

În studioul VIVA FM s-a aflat părintele Dan Damaschin. Pe frecvențele VIVA FM s-a vorbit despre Săptămâna Patimilor și Sărbătorile Pascale. O perioadă încărcată cu o simbolistică religioasă aparte.

„(…) Fără a fi milostiv, fără a iubi cu adevărat, inclusiv pe cel în suferință, nu te poți numi creștin, iar Învierea ar fi doar un spectacol de lumină, cu foarte multă emoție, dar fără continuitate în viața fiecăruia dintre noi”, a precizat pr. Dan Damaschin, la începutul emisiunii.

Cele mai importante momente din Săptămâna Patimilor

„Iisus Hristos ne prezintă câteva teme fundamentale la care ar trebui să medităm. În primul rând, vorbeam de milostenie, care i-a chipul iubirii jertfelnice (…) După aceea, Iisus Hristos ne vorbește despre smerenie. Tot ceea ce avem noi este de fapt un dar de la Dumnezeu, de la toți cei din jurul nostru. Atât timp cât noi nu ne recunoaștem locul în această lume, cădem foarte ușor pradă mândriei”, a subliniat părintele.

Cu mai multe detalii vine chiar el:

Săptămna Patimilor. Paștele în copilărie

„Paștele era așteptat cu cea mai mare bucurie și emoție (…) Nu se poate uita niciodată slujba de Înviere cu o mare de oameni care evada cumva din minciuna și manipularea din acele vremuri (…) În zilele de după Paște, după slujba din biserici era horă în sat (…) Erau trei zile de sărbătoarea în forma cea mai frumoasă a cuvântului, în care oamenii se adunau, își împărțeau emoții de bucurie”, a povestit părintele.

Ediția specială din Săptămâna Patimilor poate fi urmărită integral aici:

Vă recomandăm să citiți și:

Cinema Ateneu Iași anunță proiecții speciale în Săptămâna Patimilor

Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor. Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce

comments

comments