full screen background image

Sfatul medicului de Sărbătorile Pascale

Duminică, 24 aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele. Cu această ocazie, medicii aduc aminte de cumpătare și de a elimina tendința excesului alimentar din timpul sărbătorilor.

„Paștele este miracolul învierii Domnului. Este sărbătoarea cu cea mai mare încărcare spirituală și reprezintă triumful ciclic asupra morții. Este sărbătoarea speranței, a iubirii, a iertării și aduce în sufletele credincioșilor lumină, liniște sufletească și armonie în familie”, a precizat medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Sărbătorile, la pachet cu infecții digestive

În perioada sărbătorilor se înregistrează cel mai mare număr de cazuri de infecție digestive și alergodermii din tot anul. „Majoritatea pacienților care se prezintă în triajul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iași prezintă ca și simptomatologii – greață, vărsături, dureri abdominale, scaune diareice, febră, frisoane, dureri musculare”, a completat medicul Florin Roșu.

Sărbătorile, exces alimentar

În perioada sărbătorilor există tendința excesului alimentar. „Foarte multe infecții digestive apar din cauza pregătirii neadecvate a preparatelor. Principalul mod de transmitere a agenților infecțioși este prin alimente sau apa contaminată”, a explicat managerul de Boli Infecțioase din Iași. Cu mai multe detalii vine chiar el:

Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase:

 

Medicul reamintește că secretul sărbătorilor constă în cumpătare.

Vă recomandăm să citiți și:

Iași. Expoziție cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Tichete sociale, oferite de către Primăria Municipiului Iași cu ocazia Sărbătorilor Pascale

comments

comments