full screen background image

Cum va arăta Casa Ronald McDonald Iași

Casa Ronald McDonald Iași își va deschide ușile pe 26 mai 2022, începând să deservească Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf.Maria”.

Este al treilea proiect de acest tip al Fundației pentru Copii Ronald McDonald alături de cele din București (2003) și Timișoara (2008). Casa Ronald McDonald Iași va oferi cazare gratuită anual pentru peste 1.000 de părinți. Sunt puse la dispoziție 19 camere cu baie proprie, zone comune și o zonă de joacă pentru copii. Bugetul total al construcției se ridică la cifra de 1,5 mil. euro.

Luni, 18 aprilie, la Radio Reporter cu Alina Batcu, am aflat mai multe detalii despre Casa Ronald McDonald Iași, dar și despre misiunea Fundației pentru Copii Ronald McDonald. Emisiunea poate fi urmărită aici:

Casele Ronald McDonald sunt construite împreună cu Ronald McDonald House Charities Inc. și cu partenerul de misiune McDonald’s. În 2021, Fundația Vodafone România s-a alăturat în calitate de Membru Fondator demersului de construire al Casei Ronald McDonald Iași în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria. Noua Casă va asigura cazare și suport oferite părinților din întreaga regiune a Moldovei, ai căror copii bolnavi necesită internări de lungă durată. Alți parteneri ai proiectului: BorgWarner Inc., UniCredit Leasing, KET Construct, LEIER Brikston.

Vă recomandăm să citiți și:

AUDIO. Amalia Năstase: „Binele înseamnă empatie, să te gândești la cel căruia îi este rău”

VIDEO | Sfaturi pentru o relație părinte – adolescent sănătoasă. Gabriela Hușanu, în direct la VIVA FM

O casă pentru părinții copiilor internați la Spitalul „Sf. Maria” – un proiect marca Fundația pentru Copii Ronald McDonald

 

comments

comments