full screen background image

Atentat în timpul maratonului din Boston

Am ajuns la jumătatea lunii aprilie, prilej pentru a ne readuce aminte de un incident tragic petrecut în urmă cu exact 9 ani.

Pe 15 aprilie 2013, cu prilejul maratonului din Boston, două bombe explodau în apropierea liniei de sosire.

3 morți și 183 răniți

Bilanțul anunțat de autoritățile americane a fost de 3 morți și 183 răniți.

FBI a demarat imediat cercetările, urmărind mai multe piste oferite de înregistrările video de la fața locului.

Deasupra orașului Boston au fost instituite restricții de trafic aerian, iar autoritățile au sporit securitatea în New York și Washington.

Sistemul de telefonie mobilă a fost oprit temporar în Boston, pentru a se evita detonarea de la distanță a vreunui dispozitiv exploziv.

Au existat rapoarte că unul dintre suspecți ar fi o persoană rănită provenind din Arabia Saudită, fiind internată în spital, sub protecția poliției, dar, mai târziu, poliția din Boston a negat acest comentariu.

Biroul Federal de Investigații a recunoscut atacurile drept “teroriste”. Anchetatorii FBI nu au stabilit încă dacă este vorba de un complot terorist intern sau de unul internațional.

2 frați de origine cecenă, autorii atentatului

La ordinul președintelui BARACK OBAMA, mobilizarea instituțiilor de forță a fost masivă în cazul acestui atac terorist, autorii fiind neutralizați după 3 zile.

Aceștia erau 2 frați de origine cecenă – TAMERLAN și DJOHAR ȚARNAEV – despre care autoritățile au spus că locuiau legal de mai mulți ani în Statele Unite.

Unul dintre ei a fost ucis de echipele de asalt, iar celălalt capturat.

Acesta din urmă avea să fie condamnat la pedeapsa capitală, după un proces care s-a întins pe parcursul a 2 ani.

Bogdan Diaconiţa

Maratonul Boston este o cursă anuală de maraton găzduită de mai multe orașe din Boston, din estul Massachusetts, Statele Unite. Se ține în mod tradițional de Ziua Patrioților, a treia zi de luni a lunii aprilie.

https://vivafm.ro/2022/04/13/cia-recunoaste-existenta-unui-program-de-control-al-mintii/

comments

comments