full screen background image

Gilbert Gottfried, vocea copilăriei

Comediantul și actorul Gilbert Gottfried a murit la vârsta de 67 de ani, după o îndelungă boală. Acesta era cunoscut pentru vocea sa memorabilă. Anunțul a fost făcut de către familia sa.

Cauza morții lui Gilbert Gottfried

Potrivit prietenului și publicistului său, Glenn Schwartz, Gilbert Gottfried suferea de distrofie miotonică de timpul doi, o boală care afectează inima. Această afecțiune apare în jurul vârstei de 20-30 de ani și este cea mai des întâlnită formă care apare la adulți. Bola nu este vindecabilă, dar pot fi tratate simptomele.

Actorul Gilbert Gottfried

Actorul Gilbert Gottfried. Sursa foto: people.com

Despre Gilbert Gottfried

Actorul Gilbert Gottfried s-a născut pe data de 28 februarie 1955 în Brooklyn, New York, SUA. Încă din copilărie era pasionat de stand-up, fapt ce l-a determinat să urmeze o carieră în domeniu.

Comediantul a devenit cunoscut în 1980. Acesta a fost angajat de producătorii faimoasei emisiuni Saturday Night Live. După aceea, a apărut în mai multe emisiuni și seriale, iar spre finalul anilor ’80 a trecut la filme.

Gilbert Gottfried a dat voce mai multor personaje din desenele animate, precum papagalul Iago din Aladdin și pasărea robotică Digit din Cyberchase.  De  asemenea, a apărut în filme precum Highway to Hell și Looks Who’s Talking Too.

Actorul Gilbert Gottfried și papagalul Iago

Actorul Gilbert Gottfried și papagalul Iago. Foto: jablo.com

Gilbert Gottfried a fost extrem de căutat și a avut constat spectacole cu casa închisă pe teritoriul SUA.

Vă recomandăm să citiți și:

VIDEO | Despre comedie și umor, cu actorul Mihai Gruia Sandu

Ana Pascu, legenda scrimei românești

comments

comments