full screen background image

Iași. Cinci drumuri județene vor fi modernizate

Încă cinci drumuri județene vor fi modernizate. Consiliul Județean (CJ) Iași, prin Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor, a încheiat contractele de achiziție publică pentru întocmirea documentațiilor tehnico – economice de modernizarea a două loturi de drumuri județene.

Cele doua loturi de drumuri județene

Din lotul 1 fac parte DJ 208 I Blăgești – Crivești -Vânători și DJ 282 D Potângeni – Românești – Podu Iloaiei – Scobâlțeni – Popești – Mădârjac. În lotul 2 sunt incluse DJ 248 limită Municipiul Iași – Intersecție Centura Iași, DJ 282 A Popricani – Larga Jijia și DJ 249 D Cristești – Țuțora. Licitațiile serviciilor de proiectare pentru ambele loturi au fost câștigate de firma SC NV Construct SRL din Cluj Napoca.

Despre cele cinci drumuri județene

„Investițiile în infrastructura rutieră sunt o prioritate nu doar pentru Consiliul Județean, ci pentru toate UAT-urile din județ. Dincolo de a asigura șanse la dezvoltare tuturor comunităților, este foarte important să oferim condiții optime de trafic pentru toți locuitorii comunelor ieșene, dar și pentru cei care tranzitează județul nostru. Cele cinci sectoare de drum au fost prioritizate de DJADP pentru că fac legătura cu Axa rutieră strategică Iași – Suceava sau cu Drumul European E58, asigură accesibilitate spre Țuțora și Depozitul Ecologic de Deșeuri sau oferă variante ocolitoare pentru cei din zona metropolitană. DJ 248, de la limita Municipiului Iași și până la intersecția cu Centura Iași, va fi lărgit la patru benzi, astfel încât să putem reduce aglomerația din trafic la intrarea în oraș’’, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Încă cinci drumuri județene vor fi modernizate

Încă cinci drumuri județene vor fi modernizate

„În această perioadă se face recensământul de trafic, iar valorile pe care le avem în capăt CUG sunt cele mai mari din județ. Prin urmare, trebuie să facem tot ce se poate pentru a fluidiza circulația în această zonă’’, a precizat directorul DJADP, Ciprian Ciucan.

„Ne dorim mult să reușim să îmbunătățim geometria drumurilor și să rezolvăm problemele de siguranță pentru șoferi, dar și pentru pietoni. Încercăm ca prin proiectare să ne pliem pe necesitățile comunităților locale’’, a afirmat Dan Radu Sima, administrator al firmei S.C. NV Construct S.R.L.

Contractul de proiectare pentru lotul 1 de drumuri județene este în valoare de 170.250 de lei fără TVA și prevede finalizarea documentațiilor în 90 de zile, iar pentru lotul 2 valoarea este de 457.500 lei fără TVA, cu o perioadă de prestare a serviciilor de 180 de zile.

Vă recomandăm să citiți și:

Au mai fost redeschise încă două drumuri județene

IAȘI | 29 de proiecte de hotărâre, pe masa consilierilor județeni. Modernizarea a trei drumuri județene, aprobată

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza