full screen background image

APIA Botoșani lucrează și sâmbătă pentru fermieri

Pentru a veni în sprijinul fermierilor, Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură APIA Botoșani lucrează și sâmbătă.

Astfel, fermierii care dețin suprafețe de teren mai mari de 50 de ha și care nu au depus până în prezent cererea unică de plată conform programării stabilite, pot lua legătura cu responsabilul de dosar pentru a obține informații.

De la 1 martie și până în data de 13 aprilie, la APIA CJ Botoșani s-au depus 15.825 cereri pentru o suprafață de 69.931.99 ha.

Termenul limită de depunere a cererilor este 16 mai.

Completarea Cererilor unice de plată se realizează accesând site-ul APIA www.apia.org.ro, respectiv link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat prin butonul Asistență.

Fermierii sunt atenționați să răspundă apelurilor telefonice ale funcționarilor APIA și să respecte programările stabilite.

În plus, fermierii trebuie să se încadreze în termenul limită -16 mai 2022.

Ei vor trebui să completeze o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe.

De asemenea, începând din acest an fermierii pot semna cererea de plată folosind semnătura electronică.

Informațiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, hărțile și listele cu UAT-urile eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar și ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate pe site-ul Agenției.

Vă recomandăm să citiți și:

NOVA APASERV: APA VA FI SISTATĂ ÎN CINCI COMUNE DIN JUDEȚUL BOTOȘANI

comments

comments