full screen background image

Primăvara Dermatologică Ieșeană 2022

În perioada 3-7 mai, la Hotel Internațional Iași, are loc o nouă ediție a manifestării științifice Primăvara Dermatologică Ieșeană. Vor sosi la Iași peste 100 de lectori din țară și din alte opt țări. Aceasta este prima manifestare medicală care se va relua în format fizic, în Capitala Moldovei.

Primăvara Dermatologică Ieşeană, de 11 ani

De unsprezece ani, Primăvara Dermatologică Ieşeană (PDI), o manifestarea ştiinţifică naţională cu participare internaţională, reuneşte specialişti de renume, medici, rezidenţi, farmaciști, asistenți medicali şi studenţi care doresc să afle ultimele noutăţi în domeniu.

Iniţiativa evenimentului aparţine prof. univ. dr. Daciana Brănişteanu, de la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, șeful Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic CF.

Conferința este organizată de Asociaţia Dermatologilor din Moldova (ADEM), sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, a Societății Române de Dermatologie, a Societății de Medici și Naturaliști, a Colegiului Medicilor și Farmaciștilor si a Spitalului Clinic CF.

„Consecvenți acestui concept și convinși că pacientul trebuie tratat holistic, ca un ansamblu, nu pe piese de puzzle, am creat o manifestare de anvergură. Nu ne-am oprit nici măcar în pandemie, când totul părea că se blocase. Am fost spontani, ne-am reinventat, ne-am regrupat, am acceptat noul, am înțeles că va trebui să mizăm mult pe tehnologie și am mutat sălile de conferințe în studiourile online. Inclusiv spațiile expoziționale au fost reinventate și am amenajat standuri virtuale pentru industria farmaceutică. Numărul participanților a explodat, iar ideea noastră curajoasă a fost preluată. În acest an ne vom reîntâlni în sălile de conferințe. O dată ce pericolul a trecut, revenim la viața noastră și vom pregăti o ediție care se anunță a fi una de excepție”, a spus prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu.

Prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu - Inițiatoarea evenimentului Primăvara Dermatologică Ieşeană

Prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu – Inițiatoarea evenimentului Primăvara Dermatologică Ieşeană

Lectori de renume la Primăvara Dermatologică Ieşeană 2022

Alături de prelegeri și cursuri, organizatorii au conturat șapte ateliere de lucru în care se va concentra experiența practicienilor care au confirmat prezența la PDI. Va avea loc din nou mult așteptatul concurs de epostere pentru studenți și rezidenți, o tradiție întreruptă în pandemie și care va fi reluată. Evident, toate lucrările se vor regăsi într-o nouă ediție a volumului „Dermatologia la interfața cu alte specialități”, care va fi lansat la PDI.

Ediția din acest an va avea șapte președinți de onoare, personalități ale lumii medicale. În sălile de conferință vor susține prelegeri 14 lectori internaționali din opt țări, alături de peste 100 de lectori sosiți de la toate centrele universitare din țară și nu numai.
„La Primăvara Dermatologică Ieşeană, Comitetul ştiinţific invită lectori care au deja confirmată probitatea profesională, au calităţi oratorice exceptionale şi au o experienţă largă în a susţine prelegeri medicale. Nu este vorba doar despre simple lucrări științifice. PDI este o școală de dermatologie în care învățăm cu toții”, a conchis prof.univ.dr. Daciana Brănișteanu.

Ca și la edițiile anterioare, participarea studenților va fi gratuită.

Despre Primăvara Dermatologică Ieşeană

La prima ediție, la Primăvara Dermatologică Ieşeană au participat medici preponderent din zona Moldovei, dar au fost și lectori internaționali, specialiști sosiți și din alte zone ale țării, făcând ca manifestarea să fie una națională și nu regională, acest lucru dovedind dorința inițiatorilor ca evenimentul să fie un amfiteatru deschis pentru cât mai mulți participanți.

Evenimentul a crescut constant și a ajuns ca în cele 10 ediții anterioare să însumeze peste 13.500 de participanți din România și din 12 țări, dar și peste 700 de cursuri, workshopuri și prelegeri.

Primăvara Dermatologică Ieşeană, devenită un reper pe harta manifestărilor academice medicale, a reunit și o serie de evenimente satelit. Este vorba despre cursuri de educație medicală continuă pentru medici și farmaciști, în cadrul cărora au fost abordate teme de maxim interes și de ultimă oră, motiv pentru care au întrecut ca participare foarte multe alte conferințe.

Vă recomandăm să citiți și:

Ion Barbu, proiect inedit la Romanian Creative Week

Expoziție pentru sprijinirea artiștilor ucraineni

comments

comments




Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza