full screen background image

Pink Floyd a lansat o piesă cu un mesaj pentru ucraineni

Legendara trupă Pink Floyd s-a reunit pentru prima dată după aproape 3 decenii, pentru a transmite un mesaj special de susținere celor care luptă în invazia din Ucraina! Trupa nu a mai lansat niciun single din 1994, însă la începutul lunii aprilie, chitaristul și vocalistul David Gilmour a luat hotărârea de a prelua o piesă cântată de Andrei Hlivniuc (Andriy Khlyvniuk), solistul trupei ucrainene Boombox, care luptă în prezent pe frontul ucrainean.

Așadar, refrenul piesei ‘’Hey, Hey, Rise UP!’’ este interpretat de vocea magică a lui Andrei de la Pink Floyd, restul melodiei construindu-se în jurul acestei părți muzicale.

Andrei devenise anterior viral pe rețelele de socializare, după ce a publicat un videoclip în care s-a filmat cântând refrenul pe străzile pustii din Kiev.

„Noi, ca mulţi alţii, am simţit furia şi frustrarea acestui act oribil prin care o ţară paşnică, independentă, democratică a fost invadată şi a avut populaţia ucisă de o superputere globală. Sper că acest track va primi suport general şi publicitate, deoarece dorim să strângem fonduri pentru organizaţii caritabile umanitare şi să ridicăm moralul.

Dorim să ne exprimăm suportul pentru Ucraina şi în acest mod să arătăm că majoritatea lumii consideră că este complet greşit ca o superputere să invadeze o ţară independentă democratică, ceea ce Ucraina devenise.’’ (David Gilmour – Pink Floyd)

Videoclipul pentru „Hey, Hey, Rise Up!” a strâns deja peste 7 milioane de vizualizări, iar pe coperta single-ului este desenată o floarea-soarelui galbenă – floarea naţională a Ucrainei – cu un ochi albastru în centru, realizată de artistul cubanez Yosan León.

Toate încasările obținute de pe urma publicării acestui single de la Pink Floyd sunt direcționate către Fondul de ajutor umanitar al Ucrainei.

Intră pe site-ul Viva FM și află mai multe știri de interes regional și național.

comments

comments