full screen background image

Record de transplanturi de rinichi, la Iași

La Spitalul „C.I.Parhon” din Iași vor fi efectuate, în aceste zile, alte trei transplanturi de rinichi. Coordonatorul Centrului de Transplant Renal, prof.dr. Adrian Covic, a făcut anunțul în contextul în care în ultima săptămână, la Iași, au fost efectuate cinci astfel de intervenții, un record.

O echipă cu totul fenomenală care a reuşit să efectueze 5 intervenţii dificile în mai puţin de 7 zile şi mai anunţă încă 3 în următoarele două-trei zile. Un ritm, pe care eu, personal, l-am văzut când lucram în cel mai mare centru de transplant de organe din Manchester cu ceva timp în urmă. Vedem un impuls de a dona şi lumea înţelege că este un gest absolut nobil, un gest absolut creştinesc, este un gest care nu implică nimic rău pentru cel care donează”, a spus medicul Adrian Covic.

Beneficiarii transplanturilor renale sunt din zona Moldovei – Botoşani, Iaşi, Bacău şi Galaţi.

De la începutul acestui an, au fost realizate 20 transplanturi, numărul fiind mult mai mare faţă de aceeași perioadă a anului trecut.

Vă recomandăm să citiți și:

Două noi transplanturi de rinichi la Iaşi. Primitorii sunt un bărbat şi o femeie care se aflau de mult timp pe lista de aşteptare

AUDIO | Activitate intensă la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” din Iași. Mai multe transplanturi renale, weekend-ul trecut

 

comments

comments