full screen background image

AUDIO | Comisari de la Protecția Consumatorului reținuți pentru mită

Fapta a avut loc  în orașul Darabani

Doi comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Botoșani au fost reținuți  sub acuzația de luare de mită. Informația a fost confirmată oficial de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu Chihaia.

“Cei doi comisari au fost reținuți pentru 24 de ore în cursul zilei de ieri pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în sarcina lor reținându-se că în data de 7 aprilie 2022 au primit cu titlu de mită suma de 400 de lei de la un agent economic care deținea la un punct de lucru din orașul Darabani mărfuri cu termenul de valabilitate expirat și etichetate necorespunzător., a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu Chihaia.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu Chihaia:

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, aceștia ar fi pretins și luat 400 de lei de la un agent economic din orașul Darabani,  adică mai puțin de 100 de euro.

Șpaga ar fi fost cerută de comisari administratorului în timpul unui control, pentru a nu-l sancționa și pentru a nu retrage de la comercializare produsele respective.

 

 

Cei doi au fost ridicați pentru cercetări în urma unor informații obținute de anchetatori și aduși la Botoșani în vederea audierii, iar la final procurorii au emis ordonanța de reținere pentru 24 de ore.

Măsurile de reținere au fost dispuse aseară în jurul orei 20:00

Până acum numele lor nu au fost făcute publice pentru că cercetările sunt într-o fază incipientă.

Totodată, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu Chihaia, precizează că, în funcție de probatoriul administrat, în cursul zilei de astăzi se va decide dacă se impune sesizarea instanței de judecată în vederea luării unei măsuri preventive față de cei doi.

 

Vă recomandăm să citiți și:

AUDIO | FOTO | Cursuri gratuite de prim ajutor
Meningita, un real pericol. Sfaturile medicului

comments

comments