full screen background image

Anchetă pentru tentativă de omor la Liceul Flămânzi

Dosarul elevului incendiat de la Liceul Nicolae Bălcescu din orașul Flămânzi ajuns pe masa procurorilor.
În urma probatoriului administrat până în acest moment, polițiștii au propus declinarea cauzei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Cercetările se desfășoară  sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de omor.

Incendiat în incinta școlii

Luni, minorul de 17 ani cu cerințe educaționale speciale a suferit arsuri la partea superioară a corpului, în timp ce se afla în incinta unității de învățământ.

Profesoara, care este și directoarea unităţii de învăţământ, ieșise din clasă. Elevii din clasa respectivă, între care trei cau CES, au rămas nesupravegheaţi.

Băiatul spune că ar fi fost incendiat de către colegi, însă aceștia susțin că și-ar fi dat foc singur, cu un spray și cu o brichetă.
Elevul ajuns la Spitalul de Pediatrie, cu arsuri de gradul 2, 3 si 4 pe 18-20% din suprafața corpului. De acolo a fost transferat la Secția chirurgie plastică Clinicii Sfânta Maria din Iași.

 

Medicii spun că starea lui este stabilă

Are o arsură prin flacără pe 20% din suprafaţa corporală, respectiv la nivelul feţei, regiunii cervicale anterioare, torace şi la nivelul membrelor, parcelar. Declarativ, a fost agresat fizic. “ a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie ”Sf. Maria” din Iaşi, dr. Solange Roşu.

 

Directorul a demisionat din funcție

După incident, profesor inginer Mihaela Ştefănucă, care ocupa funcţia de director din toamna anului trecut, a decis să demisioneze de la conducerea liceului.

„Directorul liceului şi-a înaintat deja demisia din funcţie, fiind şi dumneaei profund afectată de cele întâmplate”, a precizat Ada Macovei, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani.

În urma acestui incident reprezentanţii unităţii de învăţământ au retras şi toate recipientele folosite pentru curăţarea tablelor magnetice.

În paralel, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a demarat o anchetă internă.

 

 

Vă recomandăm să citiți și:

AUDIO | Elev incendiat la școală

AUDIO | Strada Primăverii nu a primit vot pentru reabilitare

comments

comments