full screen background image

Fundația Zurli și Mirela Retegan dau startul celei de-a VII-a ediții a campaniei “Adoptă o mamă!”

Când o mamă zâmbește, un copil râde! Fundația Zurli și Mirela Retegan dau startul celui mai frumos demers dedicate mamelor aflate în situații dificile din România. “Adoptă o mamă!” este un îndemn la adresa românilor care pot aduce o alinare miilor de mame aflate în nevoie.

Este cel de-al şaptelea an în care Mirela Retegan, prin Fundația Zurli, și-a propus să fie alături de mamele și femeile aflate în situații extrem de grele.

Românii, mamele și femeile care au mai mult decât le trebuie sunt invitate să pregătească un cadou pentru o mamă care nu a primit niciodată un cadou.

De 7 ani, pentru aceste femei, Mirela face tot posibilul să le aducă o bucurie și să le înlăture tristețea din ochi, de Ziua Mamei. De 7 ani, românii sunt invitați să învețe lecția altruismului și a generozității, să ridice ochii din ecrane și să se uite la cei mai puțin norocoși din jur.

“Știu foarte, foarte multe mame care au o viață bună și își cresc copiii în căldură și armonie. Dar, din păcate, le știu și pe cele care nu pot face asta, pentru că tații copiilor sunt bețivi și agresivi, pentru că părinții le-au aruncat în stradă când au rămas însărcinate, pentru că au renunțat la tot și stau cu copiii lor prin spitale, pentru că trăiesc la țară, în condiții foarte grele. Le cunosc, le văd. De 7 ani mă întâlnesc cu ele și tot de 7 ani încercăm să facem din luna Martie o lună pe care le-o dedicăm. Începem Adoptă o mamă, ediția cu numărul 7. O campanie în care mii de femei întind mâinile și țin în brațe mii de suflete aflate în situații speciale. Începem astăzi o călătorie minunată, la finalul căreia vom aduce, din nou, zâmbetul pe chipul a peste 10.000 de mame triste din România. Pentru că atunci când o mamă zâmbește, un copil râde”, a declarat Mirela Retegan, inițiatoarea campaniei.

Campania își propune să adune cât mai multe pachete, în toată țara, pentru a face cât mai multe cadouri de 8 Martie mamelor aflate în situații speciale. Proiectul se derulează în mai multe orașe din România și diaspora, prin coordonatorii fundației din Arad, Cluj Napoca, Iași, Brașov, Satu Mare, Botoșani, Sibiu, Timișoara, Craiova, Baia Mare, Sălaj, Giurgiu, Constanța, Focșani, Pitești, Rm Vâlcea. Anula cesta, campania se extinde și la nivel european, prin acțiuni de strângere de pachete în țări precum Austria, Franța, Belgia, Germania, iar punctele de colectare sunt în plină expansiune.

Un pachet poate să conțină orice lucru nou și util unei femei (un parfum, o bluză, o pereche de pantaloni, o cremă de față, un card de cumpărături cadou, o zi la un centru SPA, o trusă de farduri, o eșarfă) și care ar face-o să se simtă iubită și apreciată.

Pachetele pot fi aduse personal sau trimise prin curier în centrele de colectare, la adresele menționate la finalul articolului.

În România sunt mii de femei aflate în situații speciale, mame agresate și care s-au refugiat în centre speciale, tinere care nu sunt susținute de familie în aducerea pe lume a copiilor lor, mame care și-au oprit orice altă activitate pentru a sta la căpătâiul copiilor grav bolnavi ori mame care locuiesc în medii defavorizate, în condiții de sărăcie extremă.

Scopul campaniei “Adoptă o mamă!” este de a le aduce o bucurie acestor mame disperate și de a atrage atenția asupra unui fenomen social care a luat amploare de la începutul pandemiei și asupra căruia este necesară intervenția tuturor actorilor sociali. În precedentele 6 ediții ale campaniei, peste 20.000 de mii de mame din România s-au bucurat de cadourile în campanie.

“Adoptă o mamă!” este o campanie organizată de Fundația Zurli și inițiată de Mirela Retegan, fondatorul brandului Zurli, scriitor, jurnalist și om de radio cu zeci de ani de experiență în media.

Radio Viva FM este partener media al acestei campanii.

ATENȚIE! TOATE LUCRURILE TREBUIE SĂ FIE NOI, CU ETICHETĂ!
Facem cadouri, nu dăm de pomană.

SUCEAVA
Coordonator – Narcisa Marian
Locații unde se pot duce pachete: sediu radio Viva FM Suceava – Strada Mărășești 18, Suceava 720188
Telefon – 0742696655.

BOTOȘANI
Coordonator – Gabriela Venedict – Asociația Babywering Botoşani.
Locații unde se pot duce pachete: Casa Tineretului, Asociatia Babywering Botoşani, bulevardul Mihai Eminescu Nr 48.

IAȘI
Coordonator – Gabriela Vasiloiu & comunitatea Mamprenoare
Telefon – tel 0746070063.
Locații unde se pot duce pachete:
1. Centrul Medical Kinetera, Str. Colonel Langa, nr. 15, pers de contact Gabriela Vasiloiu, tel 0746070063
2. Q Estetic, Str DN28, nr 6, Valea lupului, contact Manuela Manea, tel (0744) 475 064
3. Q Estetic Care, Str Șos Bucium Nr 55k, Complex Boheme Residence, Iași, contact Manuela Manea, tel (0744) 475 064
Telefon – tel 0742341350.

comments

comments