full screen background image

AUDIO | Criză de personal calificat în domeniul HoReCa. Vasile Pușcașu: „Ajungem să facem școală cu ei”

În momentul de față, România trece prin diverse crize – economice, sanitare, energetice și politice, iar printre cei afectați de acestea se numără atât angajații, cât și angajatorii. Vasile Pușcașu, general manager Grand Hotel Traian & Motel Bucium, a povestit miercuri, 10 noiembrie, în cadrul emisiunii „Localnic la Superlativ” cu Cristina Munteanu, despre criza de personal calificat din domeniul HoReCa. „Este o criză de personal calificat în ceea ce privește bucătarii, dar și ospătarii și chelnerii. Ajungem să facem școală cu ei, în momentul în care îi angajăm, pentru că nu au lucrat nici măcar o zi. Nu sunt inițiați în nicio formă. În general vin persoane care nu au lucrat în domeniu. Sunt cei care ocupă locul celor care au plecat de la noi și s-au recalificat. Instruirea o facem tot pe banii noștrii, pe timpul nostru, tot pierderi se numesc. Astfel, de la un an la altul încercăm să facem școală cu noii angajați”, a spus Vasile Pușcașu, general manager Grand Hotel Traian & Motel Bucium. Totodată, acesta a menționat că mulți dintre angajații care lucrează în acest domeniu, în această perioadă, încearcă să găsească alte joburi și să se recalifice. Vasile Pușcașu, general manager Grand Hotel Traian & Motel Bucium: Vă recomandăm să citiți și: AUDIO | Pacienţii de la Spitalul Mobil de la Leţcani, mutaţi din nou din cauza frigului AUDIO | Programul pilot „Masă caldă pentru elevi” a devenit realitate într-o școală din Iași    
Iași – ȘTIRILE VIVA FM

comments

comments