full screen background image

AUDIO Rectorul Valentin Popa, către studenți, masteranzi, doctoranzi și profesori: „Vă doresc sănătate și vă asigur că luăm toate măsurile pentru a crește gradul de siguranță sanitară în campus”

Prof.univ.dr. Valentin Popa, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost prezent în studioul VIVA FM la emisiunea USV ON AIR cu informații despre cea de-a 11 facultate de la USV, Facultatea de Medicină, care a primit „botezul” oficial.

Am dezbătut problema cazării studenților și am discutat despre noile investiții din campus (lucrări cămin, Creative Hub etc.).

„Mă preocupă și în acest an calitatea educației în universitatea noastră, pentru că studenții noștri sunt cei care ne reprezintă, ei contează cei mai mult și ei ne fac cea mai bună reclamă așa că ne preocupă și acest aspect. Sunt unul din rectorii care nu își doresc să facă vreun rabat de la calitate chiar și în vremuri grele cum sunt cele pe care le trăim acum. Pe boboci îi felicit pentru că au ales o universitate de prestigiu, una din cele 10 universități ale României, așa cum arată diverse clasamente” a spus rectorul prof.univ.dr. Valentin Popa.

Iulia Sîrghi-Covalciuc, jurnalist: Ce reprezintă pentru dumneavoastră titlul de Cetățean de Onoare pe care îl veți primi în ședința Consiliului Local din 30 septembrie?

„Vă mărturisesc că niciodată în viață nu m-am gândit că o să primesc acest titlu, nu m-am considerat demn de așa ceva, îmi amintesc că am participat de-a lungul vieții la decernarea acestui titlu pentru profesori sau pentru prieteni, nu mi-am închipuit că voi ajunge și eu dar să vedem dacă acest proiect va fi aprobat, categoric sunt onorat și desigur am văzut și motivele. Cu Facultatea de Medicină primesc aceste laude pentru că sunt în fruntea universității, dar a fost o echipă întreagă care a lucrat la acest demers, și nu puțin timp, mai bine de 10 ani, mugurele acestei facultăți a fost pus spre finalul mandatului dl. rector Adrian Graur, de atunci am format echipe, am angajat cadre didactice, am autorizat noi programe și iată că am ajuns la un număr de șapte pe care le vom uni la facultate. În privința grădiniței, da, am fost bucuros în 2018 când am avut prilejul să decid personal unde se mai pot face aproximativ 5 grădinițe care erau disponibile într-un program al Băncii Mondiale, o grădiniță a fost identificată ca fiind necesară în cartierul Ițcani”, a menționat rectorul USV.

Ascultați emisiunea integrală cu Iulia Sîrghi-Covalciuc și rectorul prof.univ.dr. Valentin Popa, mai jos:

 

 

 

comments

comments