full screen background image

VIDEO | Prima femeie din R. Moldova care a escaladat muntele Everest, la VIVA FM: „Orice om are Everestul lui”

Ediția de luni, 16 august, a emisiunii Radio Reporter cu Alina Batcu a fost una specială, cu o invitată specială.

Pe 23 mai 2021, la ora 5:00 AM, moldoveanca Olga Țapordei a atins cel mai înalt vârf din lume, de 8.848 metri. A devinit astfel prima femeie din R. Moldova care a urcat pe Everest, cel mai înalt munte de pe Pământ.

Iar luni, 16 august, a fost la Radio Reporter cu Alina Batcu, în spatele microfonului de la care ne-a vorbit cu patos despre această unică experiență.

Despre experiența de a urca pe cel mai înalt vârf din lume, Olga spune că a fost unică. Cu stări pe care nu le-a mai trăit niciodată într-un alt context.

„Frică nu mi-a fost. Știam mereu că sunt în siguranță. Am înțeles din experiențele precedente în munți că munții nu iartă prostia. Pentru că trebuie să te gândești foarte bine înainte de a face un pas. De la 7.100 începi să ai nevoie de oxigen suplimentar. Iar când ajungi în vârf poți sta fără oxigen doar câteva secunde. Când am ajuns în vârf, am avut cea mai memorabilă senzație. Vârful din partea Nepalului e atât de mic, încât pot sta pe el în același timp doar 10 oameni. Noi eram a doua echipă de 10. Când am ajuns, mai erau 50 de metri până în vârf și a trebuit să așteptăm să coboare ceilalți 10. Mi-au dat lacrimile. Mă simțeam pe acoperișul lumii”, povestește Olga Țapordei, care este o femeie de afaceri din Republica Moldova și expertă în personal branding.â

Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza