full screen background image

Dezinfecția eficientă în perioada pandemiei- dezinfecția inteligentă BIOCOMP

Pandemia actuală ne-a demonstrat faptul că utilizarea unor metode de dezinfecție eficiente nu mai este un moft, ci a devenit o necesitate. Privind realitatea la nivel global, observăm că diversitatea şi rezistenţa tulpinilor exotice continuă să crească, afectând toate sectoarele de activitate umană. Iar pandemia actuală nu este una singulară. Datorită dinamicii mişcării populaţiei la nivel planetar suntem astăzi mai expuşi ca niciodată pericolelor epidemiologice ce depăşesc graniţele continentale.

În acest context, utilizarea unei metode de dezinfecție eficiente, ecologice și economice este mai necesară ca oricând. Această metodă ar trebui să implice costuri reduse, să fie ecologică, eficientă și să permită desfășurarea normală a activităților zilnice.

Luând în calcul variantele disponibile, dezinfecția cu lumină ultravioletă UV-C reprezintă o soluție viabilă ce ar trebui luată în calcul atât pentru dotarea locuințelor personale,cât și a spitalelor, clădirilor de birouri, instituțiilor de învățământ, instituțiilor publice, centrelor comerciale și a tuturor spațiilor tranzitate de un număr foarte mare de persoane.

Compania BIOCOMP din Iași, cu o expertiză de 30 de ani în domeniu, vă pune la dispoziție cea mai completă gamă de dispozitive de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C (lămpi bactericide), ce au o eficiență de până la 99,99% împotriva agenților patogeni periculoși: virusuri (inclusiv SARS-CoV-2), bacterii și spori de mucegai.

Principiul de acțiune

Lumina ultravioletă UV-C cu lungimea de undă de 253,7 nm deteriorează acidul dezoxiribonucleic (ADN) al agenţilor patogeni, împiedicând capacitatea lor de a se reproduce. Microorganismele sunt dezactivate într-un interval de timp cuprins între câteva secunde și câteva minute.

Modalitatea corectă de utilizare a lămpilor UV pentru dezinfecția încăperilor:  https://www.youtube.com/watch?v=I9PzbZlGuaI&t=3s

Beneficiile utilizării dispozitivelor de dezinfecție BIOCOMP

Utilizarea dispozitivelor de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C BIOCOMP are numeroase avantaje față de metodele alternative:

  • Eficiență mare în distrugerea microorganismelor dăunătoare sănătății umane: dezinfecție până la 99,99%;
  • Realizarea unui microclimat lipsit de virusuri, spori de mucegai sau bacterii;
  • Eficiență mare în reducerea infecțiilor nosocomiale;
  • Beneficii în dezinfecția ecologică a aerului, suprafețelor și obiectelor/produselor în toate domeniile: medical, educațional, casnic, office, HoReCa, industrial, industria alimentară, agricultură, zootehnie;
  • Nu produc ozon sau alți compuși secundari;
  • Tehnologie ,,notouch” – fără atingere și complet ecologică: nu folosesc și nu produc substanțe chimice;
  • Întreținere ușoară, consum redus de energie;
  • Ușor de instalat și utilizat;
  • Fără întreținere complexă;
  • Durată mare de funcționare a tuburilor emițătoare de lumină ultravioletă UV-C: până la 18.000 ore;
  • Timp de utilizare dispozitiv: peste 20 de ani;
  • Versatilitate maximă asupra oricărui agent patogen periculos indiferent de vechime, mutație, variantă etc.

 

 

Biosecuritatea Ecologică Integrată BIOCOMP

BIOCOMP furnizează, în exclusivitate, Sistemul de Biosecuritate Ecologică Integrată şi control proactiv al biocontaminanţilor bazat pe tehnologia luminii ultraviolete UV-C, pentru dezinfecţia profesională a aerului, a suprafeţelor şi a obiectelor.

Biosecuritatea Ecologică Integrată este un concept unic de asigurare a dezinfecţiei spaţiilor de activitate umană împotriva contaminării şi transmiterii oricărui tip de agent patogen periculos:  virusuri (inclusiv SARS-CoV-2), bacterii, mucegaiuri etc.

  • Biosecuritate – protecţia la contaminarea cu agenţi patogeni biologici ce afectează în mod periculos sănătatea, viaţa şi activitatea oamenilor în spaţiile medicale, educaţionale, industriale sau logistice, office etc.
  • Ecologică – acţiunea de biosecurizare se face în mod ecologic, dispozitivele de dezinfecţie cu lumină ultravioletă UV-C BIOCOMP nu utilizează şi nu produc substanţe chimice şi nu modifică calitatea aerului (nu produc ozon).
  • Integrată – acţiunea de biosecurizare vizează aerul, suprafeţele generale şi obiectele sau produsele alimentare(pentru creşterea timpului de proaspăt).

Biosecuritatea Ecologică Integrată se realizează prin dotarea spaţiilor cu dispozitive specializate de dezinfecţie bazate pe tehnologia luminii ultraviolete UV-C, pentru blocarea contaminării şi transmiterii agenţilor patogeni periculoşi şi păstrarea unui sistem activ de protecţie:

  • Dezinfecția aerului (dispozitive special concepute pentru a funcționa în deplină siguranță în prezența persoanelor. Aceste dispozitive emit un strat de lumină ultravioletă controlat, paralel cu tavanul și folosesc convecția naturală pentru a dezinfecta aerul din încăperile în care sunt montate, astfel încât oamenii nu intră în contact cu zona de dezinfecție);
  • Dezinfecția suprafețelor (dispozitive care se utilizează numai în absența persoanelor. Aceste dispozitive sunt special proiectate pentru a se adapta oricărui tip de spațiu și acționează pentru a crea un sistem activ de protecție împotriva contaminărilor cu diverși agenți patogeni);
  • Dezinfecția profesională (dispozitive proiectate pentru a maximiza beneficiile tehnologiei luminii ultraviolete: protecție epidemiologică cu costuri de investiție inițială, de exploatare și de întreținere minime; mărirea termenului de valabilitate și prospețime a produselor alimentare; dispozitive de dezinfecție personalizate, adaptate cerințelor particulare ale fiecărui client, scăderea costurilor de producție și creșterea profitului operațional, protejarea angajaților împotriva contaminărilor și scăderea numărului de zile de concediu medical).

 

 

 

Complementar gamei complete de dispozitive de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C pe care le oferă, BIOCOMP pune la dispoziția clienților ovarietate de servicii profesionale:

  • Serviciul de dezinfecție EXPRESS UV – serviciu de dezinfecție profesională cu lumină ultravioletă, unic în România, oferit în exclusivitate de BIOCOMP, cu o eficiență de până la 99,99% împotriva virusurilor(inclusiv SARS-CoV-2), bacteriilor și a sporilor de mucegai.Momentan, acest serviciul este disponibil doar în raza zonei mitropolitane Iași.
  • Servicii de consultanță și proiectare specializată privind modul de alegere a produselor, montarea sigură și modalitatea optimă de dezinfectare a aerului și suprafețelor unei încăperi, cu ajutorul dispozitivelor de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C produse de BIOCOMP.
  • Servicii de proiectare: proiectarea de dispozitive de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C speciale sau personalizate, realizate la cererea clienților. Proiectele sunt personalizate și adaptate nevoilor specifice ale clienților, în baza unui calcul optim de utilizare și montare a dispozitivelor biocide UV-C, pentru dezinfecție maximă.
  • Serviciul Garanție Extra: prin acest serviciu puteți beneficia de extinderea perioadei de garanție a dispozitivelor de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C cu unul sau doi ani peste perioada de garanție standard de 4 ani.

Mai multe informații despre BIOCOMP, aplicațiile și beneficiile dezinfecției bazate pe tehnologia luminii ultraviolete UV-C găsiți aici.

 

comments

comments