full screen background image

VIDEO RT TAX: Cum se recuperează taxele din Austria și Germania și cât durează întregul proces

Vă propunem serviciul de recuperare a impozitului pe venit, pe care cu ușurință îl puteți contracta de la rttax.ro sau recuperareataxelor.ro

Alina Cojocaru: Cum se recuperează taxele din Austria și Germania și cât durează întregul proces?

Vorbim și astăzi cu invitatul nostru permanent, Business Development Manager, dl. Szabi Zsoldos:
„Avem nevoie de niște documente personale: copie după actul de identitate, buletin sau pașaport, apoi avem un formular, o fișă fiscală sau un fluturaș, de la toate firmele la care au lucrat persoanele în baza acestor documente putem face o estimare pentru suma care se poate recupera și putem începe procesul de recuperare a taxelor, apoi avem nevoie de un contract de închiriere locuință, sau copie după plata chiriilor, sau un extras din contractul de muncă în care agajatorul specifică că oferă cazare. Apoi avem nevoie din partea ANAF-ului din România: certificat de rezidență fiscală, este un document care ne spune ce venituri a avut acea persoană în anul respectiv, este important să facem acest document chiar dacă este cu zero pentru că Oficiul Fiscal din Germania, îl cere. Dacă clienților noștri le lipsește un document, putem să ne ocupăm noi de asta”.

Ce este recuperarea impozitului pe venit?

Orice persoană care lucrează în străinătate plătește impozit pe venit. La sfârșitul exercițiului financiar (de ex. la 5 aprilie în UK, la 31 decembrie în Olanda) sau la părăsirea țării, această persoană trebuie să depună o declarație fiscală la autoritățile fiscale străine. Angajații autorității fiscale de stat străine examinează datele furnizate de persoană și calculează cât a fost impozitul pe venit plătit. Dacă s-au plătit impozite în plus, persoanei i se returnează diferența de bani, acest procedeu fiind cunoscut ca “rambursarea taxelor”.

Intenționați recuperarea taxelor? Vizitați www.rttax.ro

Vizionați interviul, mai jos:

comments

comments