full screen background image

VIDEO – RT TAX: “Știați că venitul din străinătate are impozit deductibil?”

E posibil să-mi rambursez toate taxele plătite în străinătate? Da și nu. Depinde de timpul muncit în străinătate, cât venit ai avut, unde ai muncit etc.

Știați că venitul din străinătate are impozit deductibil? Acest lucru depinde de mai mulți factori: venitul câștigat, perioada muncită, sistemul de impozitare din țara străină și altele.

Estimăm faptul că, în medie, 42% din venitul din străinătate este deductibil fiscal. Tot sau o parte din impozitul plătit poate fi rambursat. Tot ce trebuie să faceți este să le scrieți celor de la RT Tax și ei se vor asigura că veți primi banii înapoi.

Noi vă propunem serviciul de recuperare a impozitului pe venit pe care cu ușurință îl puteți contracta de pe rttax.ro sau recuperarea taxelor.ro

Data trecută am vorbit despre o serie de mituri pe care le regăsim în jurul nostru legate de recuperarea taxelor și am înțeles că e bine să apelăm la persoanele care fac asta într-o bază contractuală și nu altfel. Astăzi vorbim despre mitul „Cunosc eu pe cineva!…” cu Business Development Manager, dl. Szabi Zsoldos:

„În momentul în care oferim documentele personale cuiva să ne asigurăm că suntem acoperiți, fie cunoaștem persoana respectivă, adică avem încredere în ea, fie avem un contract pe care ne bazăm. RT Tax trimite un contract către orice client și recomandăm clienților să citească acel document, iar fără acel contract noi nu începem procedurile. Atenție, deci la „Cunosc eu pe cineva!” sau la personaje care se recomandă specialiști, sau avocați pe diferite rețele de socializare și obțin documentele personale ale clienților, iar mai apoi dispar”.

Alina Cojocaru: Să explicăm pentru toată lumea ce înseamnă taxă pe impozitul pe venit.
„Așa cum bine știm și în țara noastră plătim impozit pe venituri, respectiv pe salariu 16% – această sumă ni se reține de către angajator și se virează către bugetul de stat. Impozite se plătesc și în țările străine despre care noi vorbim, însă puțin diferit, există anumite clase de impozitare, în funcție de niște criterii, așa se stabilește nivelul de impozitare și angajații vor plăti acești bani pe toată perioada anului sau pe toată perioada angajării dacă nu vorbim de un an întreg”.

Alina Cojocaru: Cum anume se calculează?
„Este mai ușor să înțelegem dacă asemănăm sistemul cu PFA-urile din România. Practic ți se estimează la momentul angajării ce sumă vei câștiga anul respectiv și în funcție de asta ți se stabilește cât plătești impozitul pe lună. Angajatorul reține și plătește aceste sume pentru tine”.

Mai multe informații aflați din interviul de mai jos:

comments

comments