full screen background image

AUDIO “Ora de sport”, cu Andrei Dănilă, campion național al României la tir cu arcul, antrenor la CSȘ Rădăuţi

Invitatul emisiunii “Ora de sport” de la VIVA FM RĂDĂUȚI, de vineri, 19 februarie, a fost Andrei Dănilă, campionul național al României la tir cu arcul și unul din antrenorul secției de tir cu arcul de la CSȘ RĂDĂUȚI.

Făcând o retrospectivă a anului 2020 antrenorul rădăuțean a afirmat că a fost un an bun pentru micii arcași pe care îi pregătește împreună cu colega sa Ioana Trufin. Până să fie oprite toate competițiile din cauza pandemiei de coronavirus sportivii de la CSȘ RĂDĂUȚI au apucat să participe la Campionatul Național indoor, unde au obținut rezultate remarcabile. Astfel,la Iași, au obținut titluri Andrei Dănilă și Mădălina Amăiestroaie la seniori, Tudor Buzilă la juniori, Anda Halus și David Hrițcan la cadeți.

La fel ca și celelalte sporturi, și tirul cu arcul a spus stop competițiilor, antrenorii căutând să facă programe individuale cu fiecare sportiv, dar la reluarea pregătirilor în aer liber sportivii au venit mai motivați și mai dornici de a face performanță!

Atât Andrei Dănilă cât și colega lui Ioana Trufin sunt antrenori și la loturile naționale, loturi la care sunt prezenți și Tudor Buzilă la lotul național și Mădălina Amăiestroaie la lotul olimpic. De altfel, Mădălina Amăiestroaie este marea speranță a tirului cu arcul românesc, ea fiind aproape de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din acest an. Mădălina beneficiază de un program special de pregătire ea fiind prezentă în fiecare lună, câte 10 zile, la Baza Olimpică de la Izvorani. Sportiva de la CSȘ RĂDĂUȚI este campioană națională, atât la indoor, cât și în aer liber, la seniori, deși ea este încă junioară.

Secția de tir cu arcul a CSȘ RĂDĂUȚI beneficiază de tot sprijinul conducerii clubului și a federației naționale, fiind un club de tradiție în tirul cu arcul din România. Arcașii rădăuțeni beneficiază de o sală de pregătire modernă în incinta clubului școlar iar antrenamentul în aer liber îl desfășoară pe terenul doi de la Stadionul Municipal din Rădăuți. Singura problemă a sportivilor rădăuțeni este faptul că terenul unde își desfășoară antrenamentele în aer liber nu este îngrădit și, de multe ori, pătrund persoane care nu au acces acolo și care provoacă pagube.

Competițiile din anul 2021au fost puțin modificate, cele de indoor fiind mutate la finalul anului, primele competiții fiind în martie, la București, unde se vor stabili loturile naționale. De asemenea, Mădălina Amăiestroaie va participa la Campionatul European și la o etapă de Cupă mondială, unde va încerca să obțină biletul de calificare pentru Tokyo.

La CSȘ RĂDĂUȚI sunt patru grupe de arcași, două de începători, una de avansați și una de performanță, cu o medie de 10 sportivi la fiecare grupă.

În final Andrei, a declarat că își dorește ca sportivii rădăuțeni să obțină anul acesta cât mai multe medalii și titluri iar totul să fie încununat cu o participare a Mădălinei la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Înregistrarea emisiunii o puteţi asculta mai jos:

comments

comments