full screen background image

VIDEO | Klaus Iohannis, despre școli: „Situaţia este bună. Cu cât mai bine respectăm restricțiile, cu atât școala se va desfășura fizic”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, 11 februarie, după şedinţa  cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că au făcut o analiză împreună asupra şcolii care a început luni, iar situaţia este bună, peste 2 milioane de elevi începând fizic şcoala din 8 februarie. Președintele a precizat însă că sunt și aproximativ 6.000 de școli unde educația se face în scenariul galben. „Ne-am uitat la şcolile din România care s-au redeschis fizic pentru copii în semestrul II şi pot să vă spun că situaţia este bună. Sunt peste 10.000 de şcoli care funcţionează fizic cu elevii prezenţi în şcoală, sunt peste 6.000 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul galben, asta însemnând că o parte semnificativă din copiii merg fizic la şcoală, dar unii rămân în sistemul online. Summa summarum – peste 2 milioane de elevi au reînceput fizic şcoala de luni, 8 februarie, asta reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România. Ceilalţi care au rămas în online îşi continuă studiile în această formă. Cu toţii ne dorim ca localităţile care sunt în scenarii galbene şi roşu sau unele chiar carantinate să aibă o evoluţie pozitivă şi să iasă din aceste scenarii trecând în scenariul verde”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Președintele a adăugat că „trebuie să fim realiști, pandemia nu s-a terminat” și că „în continuare e important să respectăm restricțiile, iar acum avem un motiv foarte serios în plus: sunt copii cărora trebuie să le oferim școală. Cu cât mai bine respectăm restricțiile, cu atât vom avea mai puține îmbolnăviri și cu atât mai bine școala se va desfășura fizic”.  
Iași – ȘTIRILE VIVA FM

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza

http://metapar-invest.com/seeking-hinge/more-matches-on-tinder-than-bumble-help-for-single-women-relocating-raleigh-north-carolina/