full screen background image

AUDIO. Fundația Regală Margareta a României: „AVEM O DRAGOSTE DE DAT pentru cei care ne-au construit viitorul!”

„Vom avea o șansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria răspundere. Nu va veni nimeni de altundeva să ne ofere binele” – Majestatea Sa, Regele Mihai I al României

Dragilor, este o lună în care magia și bunătatea reprezintă mecanismul de la ceas. Automat sau manual, simplu sau complex, pentru ei nu contează cât timp ajung la fix acolo unde trebuie, alături de cei care au nevoie, alături de cei pentru care timpul le este amintire, dar și camarad. Noblețe, proiecte frumoase, magie devenită realitate. În lupta cu realitatea sunt în fiecare zi, dar în această dimineață au poposit pe frecvențele noastre. Vorbim despre Fundația Regală Margareta a României, despre campania „AVEM O DRAGOSTE DE DAT pentru cei care ne-au construit viitorul!”, despre proiectele derulate anul acesta, toate sub egida: „bunătate”. Elisabeta Ifrim a povestit cu Ioana Petrea – director comunicare și fundraising al fundației. Puteți asculta interviul integral aici:

Aproape 1 milion dintre seniorii României traversează perioada pandemiei singuri. Printre ei, bunici, părinți, vecini, profesori, medici, oameni care ne-au fost în preajmă și au avut grijă ca noi să devenim cei de azi. Nu vrem îi lăsăm singuri la greu! Prin campania de donații SMS (textul „SINGUR” la 8844), Fundația Regală Margareta a României continua să răspundă nevoilor lor urgente.

De la declanșarea pandemiei, aproape 5.000 de seniori, mulți dintre ei afectați de imobilitate fizică, boli cronice sau lipsuri materiale, au primit ajutor practic, material sau emoțional din partea Fundației. Bazându-se pe sponsorizări și donații, Fundația a creat o rețea de servicii sociale, activă în diverse comunități, dedicată susținerii persoanelor vârstnice, a mobilizat sute de voluntari, a extins proiectele sociale în noi zone geografice și a lansat noi servicii implicând echipa proprie de asistenți sociali și psihologi.

Pentru că numărul celor care caută ajutor este în continuă creştere, Fundația își propune să ajute până la 20.000 de seniori, prin proiectele sale și o rețea de parteneri sociali. Pentru o astfel de susținere, care necesită resurse suplimentare, Fundația apelează la implicarea companiilor și a persoanelor fizice. 

comments

comments