full screen background image

AUDIO. Adu deșeuri electrice și baterii uzate la CMCI și poți câștiga un LCD

Spunem mereu că vrem o țară ca peste granițe, educată într-o anumită manieră, deschisă la inițiative noi. Pentru asta trebuie să facem pași mici, care, ulterior, vor deveni pași mari, ce își vor pune cândva amprenta asupra felului nostru de a fi. Elisabeta Ifrim a vorbit pe frecvență cu reprezentantul SalubrIS, Ana-Maria Șchiopu, despre un proiect care are în prim plan acest lucru. Interviul îl puteți asculta integral aici:

Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) și-a deschis porțile în martie 2016. Proiectul este rezultatul unui parteneriat între Organizația ECOTIC, Primăria Iași și SALUBRIS SA. CMCI este o soluție europeană pentru orașe curate și ecologice, unde populația poate preda ușor, fie cu mașina, fie pietonal, toate tipurile de deșeuri ce se pot genera acasă: electrice și baterii uzate, plastic, hârtie, sticlă, haine vechi, mobilier vechi sau nefuncțional.

Practic, CMCI este o soluție modernă, bine gândită, realizată cu know-how european, menita să dea o direcție civilizată și prietenoasă cu mediul deșeurilor reciclabile care, altfel, ar ajunge la groapa de gunoi.

Pentru a impulsiona și mai mult ieșenii să colecteze separat și să participe la procesul reciclării, Centrul a relansat, începând cu 5 octombrie, un program de fidelizare menit să crească frecvența vizitelor in locație pentru fiecare cetățean în parte. Astfel, Centrul Municipal de Colectare Iași are un card de fidelitate, ce este nominal și este oferit celor care aduc deșeuri în Stradela Grădinari nr. 26.

La fiecare patru vizite, ieșenii primesc cadou o umbrelă, iar cei care predau deșeuri de echipamente electrice (inclusiv becuri și neoane) și/sau baterii uzate sunt înscriși într-o tombolă unde pot câștiga unul dintrecele 2 LCD Curbate 4K Ultra HD.

comments

comments