full screen background image

AUDIO Vasile Nistor, consultant în marketing turistic, despre turismul mondial în perioada pandemiei

Vasile Nistor, consultant în marketing turistic, despre turismul mondial în perioada pandemiei

Emisiunea “Idei și Oameni”, realizată de jurnalista Iulia Sârghi-Covalciuc, a revenit astăzi pe frecvențele Viva FM.

Vorbim despre turismul mondial în perioada pandemiei. Pandemia de coronavirus a costat turismul mondial 460 de miliarde de euro în primul semestru din 2020.

Vasile Nistor, consultant în marketing turistic, spune că vacanțele din 2020 sunt altfel. Oamenii se îndreaptă mai mult spre siguranță, nu mai fi la fel de importante priveliștile. În opinia lui Vasile Nistor oamenii caută să își petreacă concediul în propria țară.

“Într-adevăr sunt vacanțe total diferite de cum eram obișnuiți să călătorim până acum, dar ținând cont că vremea este ploioasă și deja intrăm treptat în toamnă nu e rău să vorbim despre soare și să prelungim vacanța și așa scurtă”, a menționat Vasile Nistor.

Turismul, lovit crunt de criza coronavirus, caută revenirea la normalitate. O normalitate, de fapt, aşa cum o permite pandemia care ne-a afectat cursul vieții de zi cu zi. Nimic nu mai e cum a fost. O frază pe care o auzim des în ultima vreme şi care ne va mai însoţi, din păcate, o bună bucată de timp.

!Pandemia a fost și este o provocare pentru toată lumea. Sectorul cel mai afectat este turismul, spuneați de cifre foarte mari de pierderi, factura vine în continuare nu s-a oprit, în continuare turismul este înainte de linia întâi, linia zero aș putea spune, este cel mai afectat domeniu dintre toate, dar cu toate astea probabil că spiritul nostru, căldura sufletească și faptul că lucrăm cu visele oamenilor ne ajută să vrem să continuăm”, a spus specialistul în turism.

“Chiar dacă întârzie avionul 6 ore, încercați să vedeți partea plină a paharului și anume că zburați. Probabil că anul acesta vacanțele de Crăciun, de Revelion vor fi vândute”.

Ascultați emisiunea integrală, mai jos:

comments

comments