full screen background image

AUDIO – USV ON AIR, alături de prorectorul cu activitatea ştiinţifică, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian

Când începe anul universitar? Cum începe anul universitar? Ce concluzii s-au desprins din şedinta Comitetulului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la care aţi participat?

Care sunt principalele probleme pe care le-aţi identificat în tot sistemul de învăţământ, pentru că sunteţi o persoană implicată şi cu expertiză?
Fiind o persoană care a luptat împotriva pandemiei de la începuturi, când şi cum vedeţi diminiuarea incidenţei virusului? Se află acum judeţul Suceava pe o pantă staţionară în ceea ce priveşte numărul cazurilor şi gravitatea lor?

În următorul an universitar, numărul studenţilor care vor fi cazaţi în cămine va scădea, deoarce trebuie respectată legislaţia în vigoare, câte locuri vor mai ramane? Care sunt modificările la cantină, pentru că şi acolo trebuie respectate norme de igienă şi distanţare socială?

Ce investiţii s-au făcut în aceasta vară? Şi pentru anul acesta?

Iată câteva dintre întrebările lacare arăspuns, în emisiunea USV ON AIR, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, prorector cu activitatea ştiinţifică în cadrul USV.

“În vederea organizării activităţilor în noul an universitar în cele mai bune condiţii posibile în actualul context, supunem dezbaterii publice un proiect de Hotărâre de Senat.

Ideile de la care porneste proiectul sunt:
– reducerea densităţii studentilor in campus;
– efectuarea, de regulă, a cursurilor înaintea laboratoarelor.

Semestrele au fost împărţite în două jumătăţi, iar populaţia şcolară în două grupuri A şi B.

Examinările de orice fel vor fi efectuate doar în campus. Orice activitate on-line va fi înregistrată, iar înregistrarea va fi predată, de regulă, săptămânal, directorului de departament.

Orele on-site vor avea o durată de 45 de minute, vor fi programate, de regulă, în module de 3 ore fizice, fără pauze (echivalent cu 4 ore de activitate didactică). Durata orelor şi pauzelor pentru activitatea on-line va rămâne cea normală.

Sesiunea septembrie a concursului de Admitere USV 2020 debutează luni, 7 septembrie, și se va desfășura până pe 15 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde nu există probe, respectiv 11 septembrie, pentru specializările unde există probe.

Așa cum anunțam la începutul lunii august, începând cu această sesiune de admitere, candidații vor putea opta și pentru programele de studiu recent intrate în oferta educațională a universității noastre: Autovehicule rutiere, în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, Limba și literatura engleză – Limba și literatura modernă (spaniolă, italiană), în cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, și Rețele și software de telecomunicații, în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

Reamintim faptul că toți candidații care se înmatriculează și devin studenți ai USV vor primi un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoţite de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună. În plus, peste 30% dintre viitorii studenți pot primi anual burse, cu valori cuprinse intre 600 și 1100 lei.”, a declarat Mihai Dimian.

Toate informațiile referitoare la sesiunea de admitere septembrie 2020 sunt publicate pe pagina web https://admitere.usv.ro/.

Înregistrarea integrală a emisiunii o puteţi asculta mai jos:

 

comments

comments