full screen background image

“Ora de sport” cu Adrian Schipor și Theodor Lelcu, componenți ai echipei de tenis cu piciorul Black Hill Bucovina

Invitații emisiunii “Ora de sport”, realizată de Manuel Costache la VIVA FM RĂDĂUȚI, au fost doi dintre componenții echipei de tenis cu piciorul Black Hill Bucovina, Adrian Schipor și Theodor Lelcu.

Cei doi rădăuțeni tocmai ce au ocupat locul trei în a patra etapă a Campionatului Național de tenis cu piciorul desfășurată la Vatra Dornei, alături de coechipierul lor, Paul Boncheș.

Invitații au explicat care sunt regulile acestui joc și modalitățile de desfășurare a meciurilor, respectiv un meci la simplu, unul la dublu și unul la triplu.

De asemenea ei au amintit și de ceilalți componenți ai echipei Black Hill, care sunt: Ionel Nemeș, Cristi Nichiforiuc și Mihai Tudose.

Chiar dacă practică acest sport doar de aproximativ trei ani, sportivii bucovineni au reușit să participe cu succes în Campionatul Național, în primele trei etape fiind foarte aproape de podium, ocupând de fiecare dată locul cinci.

Cei doi sportivi rădăuțeni au precizat că cei mai buni din țară la acest sport sunt sportivii de la Tengo Salonta, care participă cu două echipe în campionat, de asemenea ei participând și la turnee internaționale.

Tenisul cu piciorul începe să devină tot mai popular la noi în țară, România reușind să câștige titlul european, de asemenea reușind să organizeze un turneu final de Campionat European la noi în țară.

Atât Adi Schipor cât și Theodor Lelcu sunt jucători amatori, ei făcând antrenament atunci când au liber de la serviciu, iar în ultimul timp au avut și un antrenor de la Satu Mare care să îi perfecționeze în tainele acestui sport. Lelcu este și fotbalist activ în cadrul ligii a patra din județul Suceava, reușind să câștige chiar titlul de golgheter al campionatului ligii a patra.

Cei doi se antrenează la baza “Viitorul” din Horodnic, acolo unde anul trecut au organizat un frumos și puternic turneu, intitulat “Cupa Prieteniei”, turneu la care au participat șaisprezece echipe din tot județul.

Cei doi au spus că, în ultimul timp s-au format tot mai multe echipe în zona Rădăuți, la antrenament participând tot mai mulți jucători.

În această lună, ei intenționează să organizeze a doua ediție a “Cupei Prieteniei” la tenis cu piciorul, tot la Horodnic, având de asemenea și etape de Campionat Național.

Înregistrarea integrală a emisiunii o puteţi asculta mai jos:

 

 

 

comments

comments