full screen background image

VIDEO Candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Fălticeni, Ionel Vasiliu, a prezentat un program în 12 puncte pentru modernizarea localităţii

Ionel Vasiliu, candidatul PNL Fălticeni pentru funcția de primar al municipiului Fălticeni, şi-a prezentat, în emisiunea electorală “Eu cu cine votez?”, realizată de Marius Cocoş la Radio VIVA FM, programul său în 12 puncte esenţiale pentru a realiza proiectul de oraş intitulat „Un altfel de Fălticeni, un Fălticeni ambiţios”.

„Am plecat de la cele mai importante lucruri pentru viaţa de zi cu zi a oamenilor şi mă refer la utilităţi – apă potabilă, canalizare, gaz metan, colectarea deşeurilor menajere. Aceste lucruri cred eu că nu mai ţin de nişte moftrui administrative, ci trebuie avute în fiecare locuinţă. În zona centrală acestea există, dar trebuie duse şi în zona de periurban. Aceste lucruri ţin de normalitate.

Evident, foarte importantă este şi reabilitarea infrastructurii rutiere, pentru că pe multe dintre străzile deja sfaltate, trebuie intervenit la reţelele de apă şi canalizare. În campania electorală, după cum bine şti, se asfaltează „pe repede înainte”, Este bine că asfaltează, dar trebuie respectaţi nişte paşi. Şoseaua de centură a Fălticeniului poate fi realizată, printr-un parteneriat cu localităţile prin care va trece ruta ocolitoare, cu Consiliul Judeţean Suceava şi cu Ministerul Transporturilor.

Vorbim de sistematizare stradală în Fălticeni. Trebuie găsite rute alternative de a intra şi a ieşi din localitate şui eu am prins aceste lucruri în proiectul meu de oraş. Tot aici am mai prins realizarea unor sensuri giratorii în oraş, la intersecţia Blocului Turn, la intersecţia GOSCOM, în faţa Bisericii Sf. Ilie ş.a.m.d. Sunt lucruri necesare pentru fluidizarea traficului. Tot la sistematizare rutieră mă gândesc la deschiderea vizibilităţii în zonele trecerilor de pietoni şi trecerile de pitoni să fie iluminate inteligent. Plus că avem nevoie şi de supraveghere video pe arterele aglomerate din oraş. La intersecţiile fără vizibilitate să montăm oglinzi rutiere. Lucruri „mărunte”, dar care trebuie făcute. Şi toate sunt prinse în proiectul meu.”, a punctat Vasiliu câteva dintre proiectele sale.

El a a mai amintit şi despre realizarea a 500 de noi locuri de parcare (locaţiile fiind deja identificate), crearea de noi locuri de muncă, promovarea şi dezvoltarea programului „Bursa mărului” la nivel naţional sau despre proiectul „O primărie cu faţa la cetăţean”.

Înregistrarea integrală a emisiunii cu Ionel Vasiliu o puteţi vedea AICI.

 

comments

comments