full screen background image

“Ora de sport”, cu campionul de skandenberg Andrei “Glonţul” Chiprianov

Vineri 7 iulie, invitatul emisiunii Ora de sport, de la VIVA FM RĂDĂUȚI, a fost vicecampionul mondial și campionul european de skandenberg, Andrei Chiprianov.

Supranumit “Glonțul” pentru rapiditatea cu care își învinge adversarii, invitatul moderatorului Manuel Costache a expus câteva din tainele acestui sport și a rememorat câteva din marile competiții la care a participat.

Din cauza pandemiei de Coronavirus, Campionatele Naționale de anul acesta nu s-au putut desfășura, la fel ca și Campionatul European și Campionatul Mondial.

Andrei s-a pregătit individual, având la dispoziție sala sponsorului său, acesta punându-i-o la dispoziție pentru ca Andrei să se antreneze singur și să nu interacționeze cu alte persoane din cauza situației speciale în care ne-am aflat.

După expirarea stării de urgență, Andrei a putut să se antreneze la masă și cu parteneri. Reîntors în competițiile de skandenberg după 5 ani și jumătate de pauză, Andrei a participat anul trecut la Campionatele Mondiale desfășurate la Constanța, unde a obținut un onorant loc 4, ulterior participând la Supercupa României de la Codlea unde a obținut patru titluri, câștigând la brațul drept, la brațul stâng, cât și la Open.

Campionul rădăuțean a povestit și amănunte din regulamentul acestui sport, despre atmosfera de la competiții și a rememorat perioada debutului său. Obiectivul său este câștigarea titlului mondial, un obiectiv pe care Andrei este conștient că îl poate obține, având în vedere faptul că se pregătește intens și la cel mai înalt nivel, iar în spatele său se află o echipă puternică care îl susține. Pentru a ajunge în formă maximă, stafful său îi va perfecta și niște meciuri de pregătire cu cei mai buni sportivi la momentul actual, în curând pregătindu-se să plece în Turcia pentru niște meciuri demonstrative.

În premieră, la Rădăuți, s-a înființat Clubul “Bucovina Sckandenberg”, unde alături de Andrei se pregătesc aproximativ 15 sportivi la toate categoriile, atât juniori cât și seniori.

De asemenea, în cadrul emisiunii “Ora de sport”, Andrei a anunțat în premieră că alături de sponsorii săi va organiza la Rădăuți anul viitor Campionatele Naționale de sckandenberg, în prezent fiind în căutarea unei locații care să poată permite accesul unui număr cât mai mare de iubitori ai acestui sport.

În încheiere, cel supranumit “Glonțul”, a afirmat că și-ar dori cât mai mulți medaliați din cadrul echipei “Bucovina Sckandenberg” la campionatele ce se vor desfășura la Rădăuți și a îndemnat totodată copiii să facă sport, indiferent care ar fi sportul ales.

 

 

comments

comments