full screen background image

Despre spectacolul “Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei”, noua premieră a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, cu actriţa Clara Popadiuc

„Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei”, de Federico García Lorca, în regia lui Zalán Zakariás, este noul spectacol al celor de la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, spectacol a cărui premieră va avea loc în data de 18 iulie 2020, ora 19:00, în Parcul de agrement Tătărași.

Clara Popadiuc, actriță în cadrul teatrului, a fost alături de matinalii Ada și Călin.

„Tragicomedia lui Don Cristóbal şi a Rositei”, de Federico García Lorca, în regia lui Zalán Zakariás, este prima producție în aer liber a teatrului sucevean, cu respectarea măsurilor impuse de pandemie.

Plecând de la textul celebrului autor spaniol Federico García Lorca, tradus pentru prima dată în limba română, spectacolul reprezintă o premieră la nivel național.

Textul, scris cu mai bine de 100 de ani în urmă, a fost tradus de universitară suceveană Lavinia Seiciuc, în premieră pentru România. Lavinia Seiciuc este conferențiar universitar doctor la Catedra de Limba Spaniolă a Universității Ștefan cel Mare Suceava.

Zalán Zakariás, un regizor cu experiență, apreciat de lumea teatrală din România, spune că piesa este o poveste unde dragostea și lupta pentru voința liberă sunt două elemente foarte importante care înving toate obstacolele ce intervin pe parcurs în viața personajelor.

Mesajul ascuns se adresează unui public între 5 și 105 ani, așa cum transmite regizorul.

Un spectacol cu numeroase accente de comedie te așteaptă pe 18 iulie, de la ora 19, în Parcul de Agrement Tătărași. Cea de-a doua reprezentație a spectacolului „Tragicomedia lui Don Cristobal și a Rositei” este programată pe 24 iulie, la aceeași oră, tot în aer liber.

Prima producție semnată de Teatrul „Matei Vișniec” Suceava în aer liber este numai bună și pentru copii, așa că întreaga familie este invitată să ia parte la bună dispoziția de grup.

Spectacolul va avea loc în deplină siguranță, fiind respectate normele impuse de pandemie.

 

 

comments

comments