full screen background image

USV ON AIR – Despre unul dintre cele mai frumoase și dinamice proiecte ale Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava – Radio USV

Mergem mai departe cu rubrica dedicată activității din universitatea suceveană. Despre unul dintre cele mai frumoase proiecte ale Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava – Radio USV, cu Iulia Sîrghi-Covalciuc – coordonator Radio USV și redactorul Gabriela Dolhascanu.

Radio USV este postul de radio online al Universităţii “Ştefan cel Mare” şi o platformă de comunicare online dedicată atât studenţilor, cât şi profesorilor. Echipa redacțională de bază a Radio USV este formată din 10 studenți, care provin de la diverse specializări din cadrul Universității.

„Studenții vin la Radio USV și învață de la zero să facă știri, comunicate de presă, interviuri, corectează dicția, prezintă evenimente, e o pepinieră foarte importantă” a menționat coordonator Radio USV, Iulia Sîrghi-Covalciuc.

Studenții redactori învață să facă radio în timpul liber, aşa cum, la cursuri, învăţă o mulţime de alte lucruri. Nu adună credite. Una peste alta, emit pentru oameni cu carte. La propriu. Programele proprii ale Radio USV dezvoltă știri din educație și în mod special subiecte din interiorul Universității „Ștefan cel Mare”. Transmit în direct sau înregistrat cele mai importante evenimente marca USV pe www.radio.usv.ro

„Dacă nu făceam radio în timpul studenției, anii mei de facultate ar fi arătat mult prea monoton” a spus redactorul Gabriela Dolhascanu.

Astăzi, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) începe concursul de admitere pentru ciclurile de studii de licenţă şi masterat la toate cele 10 facultăţi.

Informaţii detaliate despre procesul de Admitere 2020, cu repartizarea celor peste 2100 de locuri bugetate și a celor peste 2500 de locuri cu taxă pe programe de studiu din ciclul de licență, masterat și doctorat, pot fi obţinute consultând pagina https://admitere.usv.ro/. Tot aici sunt cuprinse detalii referitoare la specificul fiecărei facultăți și explicații privitoare la probele de concurs.

Procesul de admitere 2020 se desfăşoară în perioada 6-15 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde există probe și 6 – 17 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde nu există probe. Sesiunea a doua de admitere se va desfășura în perioada 7-15 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde nu există probe și 7-11 septembrie, pentru specializările unde există probe. Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis trebuie să se înmatriculeze cel târziu până la data de 29 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 18 septembrie, pentru sesiunea de toamnă.

 

 

comments

comments