full screen background image

“Ora de sport” cu prof. Dănuţ Bujdei, antrenorul formaţiei de baschet CS Triumph Rădăuţi

Vineri 3 iulie, în studioul VIVA FM RĂDĂUȚI, invitatul moderatorului Manuel Costache la emisiunea “Ora de sport “a fost prof. Dănuț Bujdei, antrenorul formației rădăuțene de baschet CS TRIUMPH RĂDĂUȚI.

Baschetul a fost unul din sporturile care au avut cel mai mult de suferit în perioada pandemiei, accesul sportivilor în sălile de sport fiind interzis.

Dănuţ Bujdei regretă profund interdicția de a putea participa la competiții, una din grupele de la CS TRIUMPH RĂDĂUȚI câștigând anterior turneul zonal și urmau să participe la faza finală pe țară, din cauza situației create competiția fiind anulată. Micii baschetbaliști rădăuțeni, o generație foarte talentată, pierzând șansa afirmării pe plan național, alături de formații ce aparțin unor cluburi consacrate de la noi din țară.

Și fetele de la U14 aveau o șansă mare să câștige competiția la nivel județean, dar și aici a fost ghinion și nu a mai avut loc turneul. Regretul este cu atât mai mare deoarece această generație a terminat gimnaziul și fetele vor pleca la licee fără a mai avea posibilitatea să continue cu baschetul.

Dănuț Bujdei a subliniat și cooperarea foarte bună pe care o are cu cluburile din Suceava, “Castorii” și “Phoenix”, mulți copii talentați de la Rădăuți continuând baschetul la Suceava. De asemenea și cu prof. Andrei Tiperciuc are o colaborare foarte bună, cei doi antrenori acordîndu-și sprjin reciproc ori de câte ori este nevoie.

Antrenorul rădăuțean își desfășoară antrenamentele în Sala de sport a Școlii Gimnaziale numărul 3 “Mihai Eminescu” din Rădăuți, celelalte școli neavând săli conforme pentru desfășurarea în bune condiții a jocului de baschet.

Atât copiii de Școala nr. 3, cât și cei de la Triumph își desfășoară activitatea în sală sub supravegherea domnului profesor și a ajutorului său, prof. Adrian Ursachi, profesor de sport la Școala Gimnazială nr. 4 din Rădăuți.

Intrat telefonic în direct în emisiune, domnul profesor Ursachi a deplîns și el lipsa activității sportive, dar și lipsa sălilor unde copiii să poată practica baschetul în condiții optime.

De altfel, fetele pregătite de el la școala numărul patru fac parte și din lotul clubului TRIUMPH, unde își desfășoară activitatea sub coordonarea celor doi antrenori, în urma schimbării statutului clubului, inclusiv domnul Ursachi având rol de conducere. Tot Adi a subliniat că îl leagă o prietenie aparte cu domnul Bujdei și cooperarea lor este excelentă, în beneficiul micilor baschetbaliști rădăuțeni!

În fiecare vară, Dănuț Bujdei participa și la o tabără de vară dedicată baschetului, la Cluj, unde copiii aveau parte de un program bine conturat și unde făceau antrenamente cu antrenori sârbi. Din păcate, chiar dacă copiii îl sună și își doresc să meargă și în acest an, domnul profesor a ales să anuleze tabăra de anul acesta din cauza situației existente.

Antrenorul rădăuțean a explicat și de ce baschetul este unul din cele mai tacticizate sporturi și faptul că baschetul, sportul, în general, îi ajută pe copii să crească sănătos și să își îmbunătățească performanțele școlare.

 

 

comments

comments