full screen background image

CUVINTE POTRIVITE – O NOUĂ EDIȚIE SPECIALĂ JOI, ORA 20.00, CU ALINA CIUPERCOVICI ȘI CĂLIN BÂRLEANU, PE FRECVENȚELE VIVA FM

În timp, uneori ciclic, structurile sociale au trecut prin momente de acalmie, considerate și valorizate pozitiv, ca perioade de pace și împlinire, poate chiar fericire colectivă (concept utopic, totuși), dar și prin faze de evoluție, parte a procesului de metamorfoză și adaptare, niciodată facil sau comod. Ceea ce numim ”faze de evoluție”, salturi, cu toate că poate suna metaforic, în traducere au reprezentat războaie, pandemii și crize care, în general, au rearanjat lumea și locul ocupat de homo sapiens în ea.
De la grupurile mici, de rezistență în fața regimurilor dictatoriale, sau de rezistență în fața deflagrațiilor și a bolilor (a se vedea geniala metaforă a lui Boccaccio în Decameronul), până la cele mari, naționale sau globale, s-a putut observa dorința omului de a supraviețui, de a trece de criză, redescoperit, metaforic re-născut, mai bun, mai aproape de ceea ce a fost dintotdeauna menit să facă…sau alte utopii?
Joi, de la ora 20.00, psihoterapeut Alina Ciupercovici, manager al Clinicii Aliat Suceava, și Călin Bârleanu, vă propun o nouă ediție a emisiunii Cuvinte Potrivite. Discutăm despre cum criza ne apropie sau ne desparte, despre rolurile pe care ni le împărțim sau asumăm.
Ne auzim pe www.vivfm.ro! Mesaje, întrebări și salutări, la numărul 0737500300.

comments

comments