full screen background image

28 februarie – Ziua Protecției Civile în România

Sărbătorim, anul acesta, 87 de ani de la legiferarea înfiinţării primelor structuri cu atribuţii de Protecţie Civilă din ţara noastră, prin semnarea Înaltului Decret Regal de catre regele Carol al II-lea şi publicarea în Monitorul Oficial al României a Regulamentului Apărării Pasive contra atacurilor aeriene (în anul 1933).

Momentul aniversar din acest an se va întinde pe perioada 26 februarie – 4 martie, interval consacrat desfășurării mai multor evenimente, coordonate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, cu sprijinul autorităților.

De altfel, tot în acest interval, inspectorii de specialitate ai pompierilor militari vor desfășura în mai multe unități de învățământ din Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Siret și Vatra Dornei – lecții deschise și exerciții de evacuare în caz de cutremur.

„Amintim că toate activitățile și misiunile noastre specifice sunt în sprijinul semenilor, și nu încheiem înainte de a evidenția sloganul acestui eveniment – ÎMPREUNĂ MAI PREGĂTIȚI!”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin GĂLEATĂ.

Ascultați mai jos interviul integral din cadrul emisiunii matinale ”Dimineți Animate”!

comments

comments