full screen background image

Despre sportul minţii, cu micii şahişti şi antrenorii lor de la clubul HONG HA RĂDĂUȚI

În emisiunea de sport de la VIVA FM RĂDĂUȚI, invitații moderatorului Manuel Costache au fost reprezentanții sportului minții, șahul.

Studioul VIVA FM RĂDĂUȚI a fost neîncăpător pentru reprezentanții clubului HONG HA RĂDĂUȚI, antrenorii Ciprian Costea și Edison Muhaîmpreună cu micuții șahiști, frații Miron – Nectarie, Constantin și Ioan și frații Lazăr – David și Isabela.

Sfârșitul anului 2019 și începutul lui 2020 au fost foarte buni din punct de vedere al rezultatelor obținute de șahiști de la HONG HA RĂDĂUȚI. Astfel la “Cupa de șah Roman Value Center”, la U 10, Miron Nectarie a ocupat locul 1, iar fratele său geamăn, Constantin, a ocupat locul 3. La U 12, Ioan Miron a ocupat locul 3.

La “Cupa Toamnei” de la Câmpulung Moldovenesc Isabela a ocupat locul 1 la fete, iar Nectarie și Constantin au ocupat locurile doi și trei.

La Olimpiada Națională a Sportului Școlar Nectarie a ocupat locul unu, iar Isabela și David locul doi. La Campionatul Județean de șah, la U10, Constantin a ocupat locul doi, iar la U12 Ioan a ocupat locul trei.

Micuții șahiști rădăuțeni au fost prezenți și la Piatra Neamț la “Cupa Crăciunului”, unde la U10 Nectarie a ocupat locul trei, iar la U12 Ioan a ocupat locul doi.

La ultima competiție la care au participat, “Cupa Unirii “de la Roman, prezența a fost una numeroasă, 76 de copii din județele Neamț, Iași, Vaslui și Suceava onorând această competiție. Nectarie a fost câștigătorul turneului la U9, urmat pe locul doi de către fratele său, Constantin, iar Ioan a ocupat locul trei la U11.

Cei doi antrenori sunt mândri de performanțele elevilor lor, fiind bucuroși și de faptul că din ce în ce mai mulți copii, băieți și fete, se îndreaptă spre această ramură sportivă.

Clubul HONG HA RĂDĂUȚI își desfășoară activitatea la Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi, la ora actuală fiind aproximativ 30 de copii care practică șahului, Edi Muha anunțând și faptul că anul acesta se vor afilia la Federația Română de Șah.

Cei doi antrenori au anunțat că anul acesta doresc să organizeze și la Rădăuți o competitie la care să vină șahiști din alte județe, copiii fiind foarte încântați de această idee.

Toți cei prezenți în studiou au afirmat că șahul îi ajută și la îmbunătățirea performanțelor școlare, având timp și de teme și de sport. Ba mai mult, frații Nectarie și Constantin practică și fotbalul, iar frații Lazăr Isabela și David practică baschetul

Cei doi antrenori i- au mulțumit lui Constantin că îi ajută la antrenamente, alături de un alt talentat șahist rădăuțean, Sebi Pop, Constantin dorind să ajungă un mare campion al României.

comments

comments