full screen background image

Exonia, firma de ambalaje din Iași, deschide în 2020 o fabrică cu 3 mil. euro și 30 de noi angajați

Exonia, compania de ambalaje de la Iași, va deschide în luna martie a anului următor o fabrică pentru procesarea de ambalaje biodegradabile, unde va angaja în prima fază 30 de oameni. Investiția se ridică la 3 milioane de euro și este cofinanțată, în procent de 40%, din fonduri europene, a declarat Tiberiu Stoian, manager general al Exonia, într-o întâlnire cu presa.

“În 2017 am depus un proiect în speranța că va fi cofinanțat din fonduri europene pentru înființarea celei mai moderne fabrici de procesare a ambalajelor din hârtie și hârtie reciclată. Deci, exclusiv a ambalajelor biodegradabile. Proiectul a fost aprobat”, a spus Tiberiu Stoian, manager general al Exonia.

Noua platformă industrială, construită de la zero și situată pe Calea Chișinăului din orașul Iași, va fi funcțională de la sfârșitul lunii martie 2020. Aici a fost mutată și secția de produse de mase plastice.

Noul punct de lucru al Exonia va avea o capacitate de producție de 350-360 de tone de ambalaje pe lună, ceea ce înseamnă că un tir va pleca din fabrică cu produse finite odată la două zile.

“Vom fabrica, în primul rând, alternativa la sacoșele de plastic. Vom produce din hârtie reciclată. (…) Suntem nevoiți să importăm hârtie, pentru că nu mai sunt combinate în România care să o producă. Toate produsele din celuloză pură sau reciclată trebuie importate”, a explicat Stoian.

Într-o primă etapă vor fi angajați 28 de oameni noi. Ulterior, echipa de la noua fabrică va avea 40 de angajați.

Managerul general al Exonia anticipează că va avea dificultăți în găsirea de personal calificat, care să se descurce să opereze utilajele moderne. “Va fi o provocare să găsim personal”, a mărturisit Stoian.

Articolul integral, îl puteți vizualiza aici, www.wallstreet.ro, iar mai multe detalii despre noul proiect, aici: www.fabricadeambalaje.ro

 

 

comments

comments


TAG