full screen background image

VOCILE MARILOR ROMÂNI SE AUD LA DIMINEȚI ANIMATE

Din an în an avem ocazia să simțim că facem parte din aceeași familie. Da, ar trebui să fie un sentiment viu și prezent nu doar în ocazii speciale, istorice. Pe de altă parte, vă propunem să nu ratăm nici o ocazie să-l exersăm! Împreună, după o sută de ani, apropiați de idealuri similare, motivați de chiar faptul că suntem împreună, vă propunem o nouă săptămână tematică, de pregătire a sărbătorilor de iarnă.

Săptămâna Națională aduce în studiourile Viva FM istoria, legendele și poveștile, tradițiile și atmosfera de sărătoare a Zilei Naționale. Mesajele și sentimentele voastre se vor face auzite pe toate frecvențele și stațiile Viva FM, prin urmare, vă invităm să sărbătorim împreună, de luni până vineri, Săptămâna Națională!

Câte un mare român se ascunde în fiecare dintre noi! Vocile voastre sunt cele mai importante.
În cadrul matinalului Viva FM, la Dimineți Animate, marcăm Ziua Națională a României alături de câțiva dintre marii români, ambasadori ai culturii naționale.

Celebrul naist Gheorghe Zamfir, interpret, compozitor și muzicolog, s-a născut la 6 aprilie 1941, la Găești, județul Dâmbovița. Este supranumit ”regele naiului” și are o carieră absolut fabuloasă, de peste 55 de ani, care înseamnă peste 300 de lucrări compuse, trecând prin toate stilurile – folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental și simfonic şi un repertoriu interpretativ care acoperă perioadele barocă, clasică şi contemporană. Cariera omului de muzică, care are la activ peste 190 de albume înregistrate și peste 120 de milioane de albume vândute, a fost răsplătită cu nu mai puţin de 120 de discuri de aur și platină, fiind până în prezent singurul artist european care a câștigat două discuri de aur în SUA. Este în mod cert, unul dintre artiştii care prin creativitate, o muncă imensă şi un talent nemărginit, au adus o contribuţie importantă la dezvoltarea muzicii universale.

Ascultați mai jos un interviu în exclusivitate cu maestrul Gheorghe Zamfir și mesajul transmis pentru 1 Decembrie.

 

comments

comments