full screen background image

Despre cai şi echitaţie, cu Cătălin Siminiuc, administrator Equestrian Dreams – Cai Suceava

Săptămâna dedicată animalelor de companie a ajuns și la o temă cu totul specială: echitația.

La matinalul “Dimineți Animate” a fost Cătălin Siminiuc, administrator Equestrian Dreams – Cai Suceava.

În ceea ce privește sensibilitatea, ea poate fi și o anumită formă terapeutică de interacțiune cu animalele, dresaj și respect.

Despre cei de la Equestrian Dreams, se pot spune multe și frumoase!

Este ”locul unde devii una cu natura, acolo unde intensitatea emoției, a pasiunii, a bucuriei, se transformă în fericire; locul unde poti să trăiești frumos, să râzi sănătos, să îndrăznești curajos, locul unde poți merge sa te relaxezi și nu în ultimul rând, locația pe care o poți alege atunci când vrei ca micuții tăi să intre în contact cu natura, să se joace, să fie fericiți, dar în același timp să învețe ce înseamnă disciplina, performanța.”

„Echitaţia nu înseamnă numai un exercițiu fizic, ea este o școală a spiritului, unde mintea are multe de învățat, iar sufletul multe de înţeles” (Felix Popescu).

Privind din exterior, majoritatea oamenilor consideră echitația ca pe o activitate pasivă. Aparent trebuie doar să stai pe spatele calului fără să faci nimic special, ci doar să dai comenzi de genul „Diii” și „Hooo”. Total fals. Echitația reprezintă cu mult mai mult decât atât. Indiferent că este practicată pentru competiție sau doar ca hobby, echitația reprezintă un exercițiu complex, corelarea unică dintre mișcarea calului și a călărețului oferind beneficii extraordinare pentru toate elementele corpului uman.

Despre cursurile de echitație și serviciile ecvestre pe care le putem găsi la Equestrian Dreams, despre iubirea şi pasiunea pentru animale, a vorbit administratorul Cătălin Siminiuc.

Interviul îl puteți asculta mai jos!

comments

comments