full screen background image

Despre colectarea selectivă a deşeurilor, cu viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi

Există indiferență mai ales când ne referim la gunoaiele produse în diferite locuri turistice din țară: monument istoric, pădure sau apă. Nu trebuie să uităm nici de modul în care se debarasează românii de gunoiul de acasă. Aici punem punctul pe colectarea selectivă care, trebuie să recunoaștem, este încă o noutate pentru multe orașe din România. Pe cine tragem de mânecă? Locuitori sau administrații locale?

Am propus ascultătorilor noștri o nouă săptămână tematică la Viva FM, între 7 și 11 octombrie, pentru a dezbate felul în care selectăm, sau nu, deșeurile proprii.

Alături de matinali a fost viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, cu detalii despre ce înseamnă capac negru sau galben, sau, FRACȚIE UMEDĂ (resturi de mâncare în general) și FRACȚIE USCATĂ (carton, sticlă, plastic).

Colectarea începe de acasă, și chiar dacă pentru unii dintre noi pare greu de realizat la început, pe viitor poate deveni un gest relfex.

Conștientizarea că facem acest lucru pentru un mediu mai curat și mai prietenos trebuie să ne motiveze să colectăm și să depunem selectiv deșeurile.

Ascultați mai jos interviul integral din cadrul emisiunii ”Dimineți Animate”!

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza