full screen background image

Biserica „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman are hramul pe 6 octombrie

Duminică, 6 octombrie, se sărbătoreşte Hramul Bisericii „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman, cea mai veche parohie romano-catolică din Roman.

Biserica a fost construită între anii 1927-1947, pe când parohia Roman era filiala parohiei Tămăşeni. Până în anul 1952, credincioşii catolici din Roman constituiau filiala administrată de parohia Tămăşeni, iar în acel an biserica a fost declarată Parohia “Sfânta Tereza a Pruncului Isus”. Lăcaşul de cult a fost consolidat şi restaurat din temelii şi până la turnuri, lucrări care s-au executat între anii 1998-2008, când a avut loc sfinţirea ei de către Episcopul de Iaşi, Petru Gherghel, la 12 octombrie 2008.

În acest moment, parohul bisericii este preotul Pavel Chelaru, iar vicari sunt preoţii Sergiu Dămoc şi Alin Toma.

Preotul paroh, Pavel Chelaru (foto), a vorbit despre evenimentul de duminică la Radio VIVA FM Neamț:

 

Programul liturgic din acest week-end:

SÂMBĂTĂ (5 octombrie): 6.20: Sf. Rozariu; Litania Lauretană; 7.00: Sf. Liturghie; Consfinţire la Inima Neprihănită a Mariei; 16.00: Sfânta Liturghie cu Căsătorie; 18.00: Sf. Liturghie de TRIDUUM; Sf. Rozariu la grotă; Litania lauretană.

DUMINICĂ (6 octombrie): 6.20: Sf. Rozariu; Litania tuturor sfinților; 7.00: Sf. Liturghie; 11.00: Sf. Liturghie de HRAM.

comments

comments