full screen background image

Antrenorul de atletism al clubului CSȘ Rădăuţi, Bogdan Roșcăneanu, la Radio VIVA FM

Vineri, 4 octombrie, în cadrul emisiunii sportive de la VIVA FM RĂDĂUȚI, a fost invitat antrenorul de atletism al clubului CSȘ RĂDĂUȚI, Bogdan Roșcăneanu.

Încă din prima parte a emisiunii, el a menționat că anul 2019 a fost unul încărcat de competiții pentru tinerii atleți rădăuțeni, iar performanțele au fost pe măsură.

Astfel, la Campionatul Balcanic de Alergare Montană, care s-a desfășurat la Câmpulung Moldovenesc, Andrei Ihnatiuc a ocupat locul 9 la individual juniori, în condițiile în care el este junior 3, dar a făcut parte și din lotul național al României, cu care a ocupat locul doi în concursul pe echipe.

De altfel, Andrei este deja o certitudine a atletismului rădăuțean, călcând pe urmele altui atlet descoperit și antrenat de către Bogdan Roșcăneanu. Este vorba de Andrei Rusu, campion european de tineret.

Un alt atlet cu rezultate foarte bune la nivel național este Ionuț Tofănescu, care a ocupat două locuri patru la Campionatul Național, în probele de 400 și 800 de metri, în una din probe pierzând medalia de bronz la foto finish.

Antrenorul rădăuțean a amintit că are o relație foarte bună cu toți profesorii de educație fizică din zona Rădăuțiului, având mereu sub monitorizare copii care au aptitudinile necesare acestui sport.

Roşcăneanu a amintit și de faptul că are toată susținerea directorului clubului, Viorel Stoica, anul acesta participând cu atleții pe care îi pregătește la numeroase concursuri, având competiții chiar și în străinătate.

Faptul că la Rădăuți s-a făcut o pistă de atletism nouă și modernă îl bucură pe antrenorul rădăuțean și îl face să creadă că performanțele atleţilor pe care îi pregătește vor crește. Cu condiții mai bune de pregătire. poate că v-a crește și numărul de copii care vor veni la atletism.

Anul acesta, sportivii pregătiți de Bogdan Roșcăneanu vor mai participa și la Campionatul Național de la Băile Felix.

În finalul emisiunii, profesoruş a amintit și vechiul proverb latin “mens sana in corpore sano” și a făcut un apel la părinți să dea copiii la sport, indiferent de ramura sportivă pe care o aleg.

comments

comments