full screen background image

Despre campania ”Rezistența la Schimbare”, cu Ileana Iacob, ofițer sociolog – IPJ Suceava

Prezentarea obsesivă a cifrelor statistice poate că a dus opinia publică într-o zonă gri de receptare, în care nu mai ascultă și nu se mai lasă influențată de nici o informație care oferă date sau procente.

Motiv pentru care vom ocoli în cadrul campaniei ”Rezistanța la Schimbare” orice referire la date, deja vehiculate suficient în mass-media din România. Primul sau al doilea loc în Europa, la început sau la final de clasament, atunci când miza este VIAȚA, atunci când drama atinge personal sau se apropie de intimitatea noastră, devenim atenți. De obicei, prea târziu.

În lumina noilor reglementări ale codului rutier, deja primit cu rezervă și critici , mai ales cu referire la utilzarea telefonului mobil la volan, luând în calcul și o anumită trăsătură a ”șoferului român” de a contesta și de a se simți persecutat, vă propunem o săptămână de dialog, alături de psihologi și sociologi, unde opinia voastră contează cel mai mult.

Schimbarea este uneori dificilă și cu cât avem senzația că atinge drepturile și libertățile noastre, așa cum le considerăm și înțelegem noi, cu atât apare tendința de a-i rezista, de a ne opune. Uneori însă, ea este necesară și poate face diferența dintre viață și moarte.

Milităm la Viva FM pentru o alegere conștientă și asumată și nu din frica față de legiuitor și de pedeapsă.
În fiecare zi a săptămânii 23-27 septembrie vă invităm la dialog pe marginea unor teme care ar putea să fie, pe alocuri, incomode: câți dintre noi vorbesc la telefon în timp ce conduc? Există întotdeauna un motiv obiectiv pentru graba cu care tastăm în timp ce coducem? Merită cu adevărat riscul de a muri/omorî doar pentru a răspunde la telefon sau forma un număr?

Ascultați interviul cu Ileana Iacob, ofițer sociolog în compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Suceava, mai jos:

comments

comments