full screen background image

AGRALIM, cel mai așteptat târg agricol din Regiunea de Nord-Est, își va deschide porțile în perioada 19-22 septembrie, în Parcul agroindustrial Trans Agropolis din comuna Lețcani, situat la drumul european E583. În fiecare an, Iaşul devine polul agriculturii din Regiunea de Nord – Est prin organizarea celui mai mare eveniment agrar – Târgul pentru Fermieri AGRALIM care promite un regal de manifestări dedicate fermierilor şi specialiştilor în agricultură.

Branduri de top prezente în acest an la AGRALIM

Ediţia din acest an a Târgului AGRALIM va reuni peste 150 de companii şi branduri din sectorul agricol, care vor prezenta publicului vizitator o ofertă complexă de tractoare, utilaje şi tehnică agrară, uscătoare, silozuri, maşini de transport cereale, tehnologii şi echipamente pentru irigaţii, sere şi solarii, material săditor, seminţe, pesticide şi îngrăşăminte chimice, echipamente şi tehnologii pentru creşterea animalelor, nutreţuri combinate şi hrană pentru animale, produse de uz veterinar, servicii de certificare agricultură ecologică, bicombustibili, servicii financiare şi leasing, soluţii informatice pentru agricultură.

Simultan cu expoziţia de echipamente şi tehnică agrară, va fi organizată Expoziţia de Animale de Rasă Excelenţa în Zootehnie, care va reuni cele mai frumoase exemplare de bovine, ovine şi caprine.

La cel mai amplu spectacol de tehnica agrară și demonstrații din Estul țării vor participa fermierii, asociațiile agricole, companiile, specialiștii din domeniu și publicul larg pentru a avea acces la ultimele noutăți din domeniul agricol. Marii fermieri sunt aşteptaţi joi, 19 septembrie la Forumul Agricol al Regiunii de Nord – Est

Târgul pentru Fermieri AGRALIM îşi va deschide porţile joi, 19 septembrie, începând cu ora 12.00. În prezenţa oficialităţilor centrale şi locale, la ora 13.30 va avea loc Deschiderea Oficială a Târgului AGRALIM, care va fi urmată de Forumul Agricol al Regiunii de Nord – Est, eveniment consacrat, aflat la a XI-a ediţie.

Forumul Agricol reprezintă pentru fermierii şi specialiştii din Regiunea de Nord – Est şi din Republica Moldova o importantă oportunitate de informare privind fondurile şi mecanismele de finanţare, noutăţi legislative şi noutăţi tehnologice, şi, în acelaşi timp, de formare şi dezvoltare a cunoştinţelor pentru creşterea randamentelor fermelor.

Ca în fiecare an, la eveniment, vor participa reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, oficialităţi publice locale, mari fermieri şi specialişti în agricultură, furnizori de produse şi servicii agricole, reprezentanţi ai mass media de specialitate şi locală. Lista invitaţilor poate fi consultată pe www.agri-events.ro.

CASA FERMIERILOR este la AGRALIM, vineri şi sâmbătă!

În premieră în acest an, la AGRALIM, vineri 20 septembrie şi sâmbătă 21 septembrie, va fi organizată CASA FERMIERILOR, zonă special amenajată cu scopul de a facilita întâlnirea şi dialogul între fermieri, specialişti şi consultanţi agricoli, stimulând dezvoltarea practicilor agricole şi încurajând investițiile în domeniul agricol. Schimburile de experienţă, contactele de afaceri şi accesul la informaţia de calitate reprezintă câteva dintre beneficiile oferite de CASA FERMIERILOR.

Lista completă a evenimentelor organizate în CASA FERMIERILOR este disponibilă pe www.agri-events.ro.

 EVENIMENT BROKERAJ@AGRALIM 2019

 Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în calitate de Punct Local de Contact al Rețelei Enterprise Europe Network, organizează, în data de 20 septembrie, evenimentul de brokeraj intitulat ˝Întâlnire Transnațională Ucraina-România”. Evenimentul va fi organizat la Casa Fermierilor, în cadrul Târgului AGRALIM. Acest eveniment oferă ocazia celor interesați să stabilească întalniri bilaterale cu cei peste 30 de reprezentanți ai delegației din Ucraina formată din reprezentanți ai Agroclusterului Dniester, proprietari de întreprinderi medii și mari, fermieri specializați în cultivarea boabelor și culturilor industriale, horticultură, creșterea animalelor, producția de lactate etc.

 Festivalul Micilor Producători – sărbătorim producătorii locali din Regiunea de Nord – Est

 Simultan cu Târgul pentru Fermieri AGRALIM, în perioada 19 – 22  septembrie se va desfăşura Festivalul Micilor Producători, un eveniment de susţinere şi promovare a producătorilor locali şi a patrimoniului cultural rural din Regiunea de Nord – Est.

Festivalul are conceptul unui eveniment popular agrar care sărbătorește producătorul agricol și roadele pamântului, si va oferi publicului 4 zile de tradiție, de spectacol și de explorare culturală si gastronomică. Peste 30 producători agricoli din cele 6 judeţe din Regiunea de Nord – Est şi-au anunţat prezenţa la eveniment cu preparate tradiţionale din carne şi specialităţile afumate, brânzeturi, varietăţi de dulceţuri, gemuri şi compoturi, borcane de zacuscă, tocană şi ghiveci, miere de albine şi derivate, prăjituri de casă, legume şi fructe de sezon.

Programul de vizitare este joi, 19 septembrie: 12,00 – 17,00, vineri 20 septembrie şi sâmbătă 21 septembrie: 09,00 – 17,00 şi duminică 22 septembrie: 9,00 – 14,00. Accesul în eveniment se realizează pe baza invitaţiei online (www.agri-events.ro), invitaţiei printate primite de la parteneri sau pe baza biletului de interare achiziționat de la casa de bilete, în valoare de 8 lei /persoană sau 15 lei / family (2 adulți și minim un copil).

Programele evenimentelor Agralim este următorul:

JOI, 19 SEPTEMBRIE

13.30 – 14.00 Deschiderea Oficială a Târgului pentru Fermieri AGRALIM.
Invitați: Reprezentanți ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, APIA, AFIR, DAJ-uri, Asociaţii de fermieri, fermieri şi specialişti în agricultură.
14.00 – 16.00 Forumul Agricol al Regiunii de Nord – Est „Rolul regiunii NE în dinamica agricolă a României.
Invitați: Reprezentanți ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, APIA, AFIR, DAJ-uri, Asociații de fermieri, fermieri şi specialişti în agricultură.
15.30 – 16.30 Demo Show.
Demonstrații cu utilaje agricole și tractoare în poligon.
16.00 – 17.00 Expoziția de animale de rasă „Excelență în zootehnie ” – vizită oficială și prezentări de animale de rasă în ring.
Vor fi prezentate cele mai frumoase exemplare de ovine și caprine din rasele Ile de France, Karakul, Ţigaie, Ţurcană, Cap Negru, Suffolk Englezesc, Saanen, Boier.

VINERI, 20 SEPTEMBRIE

Evenimente organizate CASA FERMIERILOR

10.30 – 11.30

Conferința „Agricultura ecologică – viitorul care trebuie semanat astazi”.
Invitați speciali: Paul Eduard Kmen, Director General Adjunct APIA Ioan Sebastian Bruma, CS II, Institutul de Cercetări Economice și Sociale Gh. Zane, Academia Română, Filiala Iași

12.00 – 16.00

EVENIMENT BROKERAJ@AGRALIM 2019  „Întalnire Transnationala Ucraina-Romania „
Organizator: Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est
Invitați: reprezentanți ai delegației din Ucraina formată din reprezentanți ai Agroclusterului Dniester, proprietari de întreprinderi medii și mari, fermieri specializați în cultivarea boabelor și culturilor industriale, horticultura, creșterea animalelor, producția de lactate, fermieri, specialişti şi oameni de afaceri din sectorul agricol din Regiunea de Nord-Est

13.30 – 14.30

Seminar „Inovarea și adaptarea la schimbările climatice – rețeta unei livezi performante”.
Invitați: Casa Olandeză a Pomicultorului, reprezentanți ai USAMV, reprezentanți ai Stațiunilor de Cercetare-Dezvoltare în Pomicultură Iași, Fălticeni, Focșani.

Demo Show și Drive Test Academy

11.00 – 12.00 Demonstrații cu utilaje agricole și tractoare în poligon.
14.30 – 15.30 Demonstrații cu utilaje agricole și tractoare în poligon.

Expoziția de animale de rasă „Excelență în zootehnie”.

13.30 – 14.30 Prezentări de animale de rasă în ring.

 

SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE

Evenimente organizate CASA FERMIERILOR

10.00 – 13.00 Conferință “Responsabilitatea socială prin proiecte tip LEADER”.

Invitați speciali: reprezentanți ai FNGAL și GAL-urilor din regiunea de Nord – Est, beneficiari de proiecte de tip LEADER.

10.30 – 12.00 Conferința „APIA în dialog cu fermierii din Regiunea de Nord – Est”.

Invitat special: Paul Eduard Kmen, Director General Adjunct APIA.

12:00-13:00  Conferința “Poziția APPR privind viitoarea Politica Agricolă Comună. Rolul asociațiilor de fermieri în definirea politicilor agricole europene”.
Invitați: CRISTINA CIONGA-European Affairs Manager APPR, EMIL-TEOFIL BALTEANU- Președinte ACCPT județul Iași, LIVIU BALANICI- Fermier, Administrator grupul de firme PANIFCOM SRL IAȘI.

13.00 – 14.00

Seminar „Agribusinessjob jr – Absolvenții de astăzi, specialiştii de mâine”.
Invitaţi: Agribusinessjob, liceele cu profil agricol din Regiunea de Nord – Est, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad”, angajatori din sectorul agribusiness.

Demo Show și Drive Test Academy

11.00 – 12.00 Demonstrații cu utilaje agricole și tractoare în poligon.
14.30 – 15.30 Demonstrații cu utilaje agricole și tractoare în poligon.

Expoziția de animale de rasă  „Excelență în zootehnie”

13.30 – 14.30 Prezentări de animale de rasă în ring.

Evenimente pentru public larg

9.00 – 17.00 Festivalul Micilor Producatori.
Degustări și achiziții de produse tradiționale și ecologice.
10.00 – 16.00 Spectacol de tradiții și muzică populară.
11.00 – 12.00 Conferința „Alimentele ecologice – sănătate și disponibilitate”.
Invitați: Clusterul BIONEST, fermieri și producători de produse ecologice, specialiști în nutriție.

 

DUMINICĂ, 22 SEPTEMBRIE

Evenimente pentru public larg.

9.00 – 14.00 Festivalul Micilor Producători. Degustări și achiziții de produse tradiționale și ecologice.
10.00 – 12.00 Spectacol de tradiții și muzică populară.

Demo Show și Drive Test Academy

10.00 – 11.00 Demonstrații cu utilaje agricole și tractoare în poligon.

Expoziția de animale de rasă „Excelență în zootehnie”.

11.00 – 12.00 Prezentări de animale de rasă în ring.

Programul este în curs de actualizare și poate suferi modificări. Vă rugăm să urmăriți în permanență site-ul www.agri-events.ro pentru a vedea programul actualizat.

Pentru mai multe informații despre Târgul AGRALIM vă invităm să accesați site-ul www.agri-events.ro.

Parteneri media AGRALIM 2019: Lumea Satului, Revista Fermierilor, Profitul Agricol, Radio Iasi, Viva FM, Ziarul de Iasi, Agribusinessjob.ro, Agricultura Romaneasca, Stiri Agricole, Gazeta de Agricultura.

comments

comments