full screen background image

28 august – Antrenament mental pentru zile bune

Pentru că încă este vacanță, în perioada aceasta mi-am zis că sunt binevenite dozele de educație ce se ocupă mai mult de adulți. Adică de cei care și-ar dori să se întoarcă la vârsta copilăriei cea lipsită de griji (pentru că în lumina aceasta rememorăm cu toții copilăria, deși și la 5 și la 7 și la 12 ani găseam, copii fiind, suficiente motive să ne facem griji.). Așa că încercăm împreună să ne administrăm doze. Unele legate de grijile reale, altele legate de cele imaginate. Pentru că și eu ca și voi, simt nevoia consumării zilnice a celor ce mă pot ajuta să văd lucrurile mai limpede.

Drept urmare, astăzi vă voi vorbi despre un antrenament zilnic, propus de un cunoscut trainer român în domeniul dezvoltării personale. E un antrenament mental care vă poate oferi mai multă forță de-a lungul unei zile și optimism. Nu durează decât 15 minute! E drept că, dacă stați mai bine să vă gândiți, unii veți constata că sunt multe cele 15 minute pe care e necesar să vi le dedicați. Dar cred că merită!

În primul rând, acest demers e necesar a fi realizat dimineața. Și începe prin a fi recunoscător pentru noua zi ce începe și pentru lucrurile pe care ai reușit să le finalizezi cu succes până acum. Nu poate fi chiar atât de greu să fii recunoscător. Ție însuți, dacă nu altora. Cu siguranță, sunt lucruri pe care realizându-le, ai fost mândru de tine. E bine să începi ziua gândindu-te la ele și la faptul că poți face mai departe lucrurile cu succes. Evită să te gândești la aspecte mai puțin plăcute chiar de dimineață. Cele care te fac să te autocompătimești și să te întrebi de ce ți se întâmplă tocmai ție.

Deci… am început exercițiul cu zâmbetul pe buze, optimiști și recunoscători. Acesta este de fapt cea mai grea parte. În care e necesar să gândești pozitiv asupra propriei persoane. Urmează apoi partea simplă. În care trebuie să te miști. Să faci pași prin casă sau să ieși la o plimbare scurtă. Și-n timp ce te deplasezi, încearcă să-ți conștientizezi ritmul respirației. E necesar să inspiri pe nas în 4 timpi și să expiri pe gură în alți 4. N-o să vă vină să credeți cât de importantă este respirația în orice demers mental! Ne plimbăm, respirăm și în cele din urmă vizualizăm. Încercăm să vedem cum ne vom simți pe parcursul zilei, atunci când ne vor ieși cele ce le vom face exact cum ne-am propus. Anticipăm cu ochii minții succesul.

Nu-mi spuneți că nu prea aveți imaginație și nu puteți vizualiza! De fapt, cu toții vizualizăm o sumedenie de lucruri, fără să ne propunem. Iar a anticipa succesul, înseamnă să te programezi pentru el. Șansele cresc fantastic să obții ce îți dorești, dacă te gândești din start la succes și la starea de bine ce ți-o va oferi. Și, cum toți ne dorim victoria, cred că nu e un efort atât de mare să încercați antrenamentul propus. Dacă îl veți practica zilnic timp de 3 săptămâni, ar putea deveni o obișnuință care să vă schimbe persepectiva asupra realității.

Recapitulând: începem cu gânduri optimiste și recunoștință, apoi continuăm cu mișcarea în timpul căreia ne reglăm respirația și vedem cu ochii minții succesul. Timp de 15 minute, totul!

Merită încercat! Poate fi de folos! Așa cum poate fi și doza de educație, consumată zilnic.

comments

comments