full screen background image

Suveranul Pontif a sosit la Bucureşti

Papa Francisc a sosit, vineri, la Bucureşti, pentru o vizită de stat, pastorală şi ecumenică de trei zile, desfăşurată sub genericul ”Să mergem împreună!”.

 

 

Suveranul Pontif a fost întâmpinat, pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”, de preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis.

O gardă militară a prezentat onorul.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Înaltul ierarh este însoţit de cardinalii Pietro Parolin – secretar de stat, Kurt Koch – preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, Giovanni Angelo Becciu, prefectul Congregaţiei pentru cauza Sfinţilor, Leonardo Sandri – prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Papa Francisc a mai fost întâmpinat de Nunţiul Apostolic în România, Miguel Maury Buendia, şi de membri ai Conferinţei Episcopilor din România, în frunte cu Monseniorul Ioan Robu, Arhiepiscop-Mitropolit de Bucureşti.
La ceremonie a participat şi Mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, delegat al Patriarhului BOR, Daniel.

Un grup de pelerini, fluturând steguleţe imprimate pe o parte cu însemnele Vaticanului şi pe cealaltă cu Tricolorul românesc, a intonat cântece mariane.

Pelerinii, însoţiţi de preoţi din parohiile lor, au scandat “Bine aţi venit, Papa Francisc!”, “Vivat Papa!”.

Suveranul Pontif a primit un buchet de flori de la doi copii, Diana şi Octavian Vişa, strănepoţii lui Augustin Vişa (1904 – 1989), teolog greco-catolic, deţinut politic în închisorile antonesciene şi comuniste, avocat doctor în drept, înalt funcţionar la CEC, membru al Partidului Naţional Ţărănesc din 1927 şi preşedinte al Tineretului intelectual naţional-ţărănesc din 1936.

De la aeroport, Papa se va deplasa către Palatul Cotroceni, unde va avea loc, pe Platoul Marinescu, ceremonia oficială de primire.

Vor urma convorbiri tete-a-tete preşedintele Iohannis – Papa Francisc. Apoi, Suveranul Pontif va avea, tot la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă, precum şi o întâlnire cu autorităţi, reprezentanţi ai societăţii civile şi corpului diplomatic. Şeful statului român şi Papa vor susţine discursuri.

Papa Francisc a venit în România la 20 de ani de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea la Bucureşti, prima a unui Suveran Pontif într-o ţară majoritar ortodoxă.

După-amiază, Papa Francisc se va întâlni cu conducerea Bisericii Ortodoxe Române, va merge la Catedrala Naţională, după care va prezida Sfânta Liturghie la Catedrala romano-catolică “Sfântul Iosif”. AGERPRES

comments

comments